Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Иван Гешев остава единствената кандидатура на ВСС за главен прокурор

Иван Гешев остава единствената кандидатура на ВСС за главен прокурор

Изборът ще се проведе на 24 октомври.

Заместник главният прокурор Иван Гешев остава единствената номинация на Висшия съдебен съвет (ВСС) за главен прокурор, предава БНТ. Днес се проведе последният, четвърти, пленум на съвета. Кандидатурата на Гешев беше подкрепена от 17 членове на ВСС. Според правосъдния министър Данаил Кирилов наличието само на една кандидатура е историческо събитие.

"Заради предложението на прокурорската колегия, които са номинирали Гешев, е проявление на принципа на магистратско самоуправление и го зачитат като съсловно предложение. Това съответства на измененията на Закона за съдебната власт, приета през 2016 г.", заяви Кирилов и добави, че той и да направи номинация, подкрепата ще бъде в рамките на 14 гласа.

"Това означава да не се стигне до избор и да се създаде предпоставка за противопоставяне на колегите, което не трябва да се допуска“, подчерта той. Гешев беше предложен от 11 прокурори, а за да бъде избран е необходимо да бъде подкрепен от още 6-ма съдии. Изборът ще се проведе на 24 октомври.

Данаил Кирилов поиска от Пленума на ВСС да се направи и външен одит на системата за случайно разпределение на делата. Предстои това му предложение да бъде гласувано от съдебните кадровици.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега