Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Иванов: Сарафовските рибари ще плащат 200 лева годишно за място на пристанището

Иванов: Сарафовските рибари ще плащат 200 лева годишно за място на пристанището

„С тази символична такса се надяваме да стимулираме местните професионални рибари да упражняват занаята си и да превърнем пристанището в един вид пазар за качествена риба, което да привлича хората от квартала и от централната част на града“ Това обясни за "PoligrafF.net" директорът на ОП „Спортни имоти“ – Живко Иванов.

„Рибарите отсдружението в Сарафово ще заплащат 200 лева годишна такса за новото рибарскопристанище в квартала. Става дума, по мои сметки, за около 40-50 души, които притeжават разрешително за промишлен риболов.“Това обясни за PoligrafF.net директорът на ОП „Спортни имоти“ – Живко Иванов. По последни данни, именнообщинското предприятие ще стопанисва новото рибарско пристанище.

„С тазисимволична такса се надяваме да стимулираме местните професионални рибари даупражняват занаята си и да превърнем пристанището в един вид пазар закачествена риба, което да привлича хората от квартала и от централната част награда“, допълни Иванов. По думите му, тази сума би била крайно недостатъчна заподдръжката на пристанището, но е един вид жест към хората, които се препитаватс риболов.

Пристанището щеразполага със 104 места за по-малки плавателни съдове и 6 за по-големи лодки икорабчета. Професионалните рибари от сарафовското сдружение ще имат право и на1 място за автомобил в рамките на паркинга на пристанището, както и да продаватрибата си на щандовете на рибния пазар.

Такива сапредложените условия, които трябва да влязат в Наредбата за определянето иадминистрирането на местни такси и цени на услуги на територията на ОбщинаБургас. Докладната е вече внесена за гласуване на февруарската сесия наОбщински съвет от зам.-кметът Красимир Стойчев. Споредпредложените допълнения в Наредбата, любителите рибари и собствениците на лодкисъщо ще имат право да ползват местата на пристанището, но срещу по-високитакси.

По думите на Иванов, очаква се разходите по поддръжката на пристанищетода възлизат на около 120-150 000 лева годишно. Въпреки това, редовнитетарифи за пристанището са с около 25-30% по-ниски от подобните портове поЮжното Черноморие.

Пристанището щепредлага и поддръжка, за което собствениците ще заплащат между 260 и 880 левагодишно, в зависимост от размерите на плавателния съд. Обмисля се възможносттатаксата за хелинга да отпадне и услугата да влиза в основния пакет. Възможни саи други промени в предварително обсъжданите тарифи, но това ще бъде решено насесията на Общински съвет на 17-и февруари.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега