Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Играят "Железният светилник" за шести път в Бургас

Играят "Железният светилник" за шести път в Бургас

Играят "Железният светилник" за шести път в Бургас

Театър „Българска армия„ прави жест към бургазлии, порадифакта че през март залата на НХК се оказа прекомерно малка, за да побере всичкижелаещи да видят титаничния спектакъл и стотици разочаровани зрители бяхавърнати. Затова театърът приема поканата на Маруся Русева от „Арт ателие” и  решава да гостува отново на 12 ноември от 19ч.в залата на НХК . 

Театър „БЪЛГАРСКААРМИЯ" ще очаква своите бургаски приятели и почитатели, за да представи"ЖЕЛЕЗНИЯТ СВЕТИЛНИК" по епохалния роман на Димитър Талев визпълнение на най-ярките звезди от трупата си.Не пропускайте единствената си възможност да се докоснете дотитаничният Васил Михайлов в образа на старият Стоян Глаушев, до талантливатаГергана Данданова в образа на непокорната Катерина, до известният Явор Бахаровв ролята на дивият Рафе Клинче. С много възхищение и национална гордост ще ви изпълнятпревъплъщенията на актьорите от мъжкото войнство на "Армейците" -Стойко Пеев, Милен Миланов, Георги Новаков, Георги Кадурин, Тигран Торосян,Никола Гълъбов, Георги Къркеланов, Иван Налбантов, Мирослав Пашов.

С чувства навълнение, възторг, радост, вярност, скръб, сила и трепет ще ви завладяватобразите на жените в "Железният светилник" - Нели Монеджикова, СтефкаЯнорова, Антоанета Добрева -Нети, Меглена Караламбова, Йоана Буковска и ЕленаРайнова.Не подминавайте  въздействащиятспектакъл на носителя на Наградата за цялостно творчество и принос втеатралното изкуство "Аскеер 2012" - Асен Шопoв:

"Да четеш Талев е изключително удоволствие, да гопоставиш на сцена - изключително предизвикателство, което не носи задължителногаранция за успех. И все пак, добре би било, ако успееш, макар и само да седокоснеш до неговото човеколюбие, до неговото родолюбие, до гордостта, коятоизпитва от единението си с народа, който го е родил и голготата, която епреживял, отдавайки му цялата си творческа енергия. Запалването на „железниясветилник" разпръсква мрака в душите на неговите герои, събужданационалното самосъзнание, жаждата за живот, свобода и творчество. Ето защоднес, когато нацията се тресе от противоречия, когато се топи като свещ и живеес мисълта за оцеляване, натоварена с чувството, че всичко се разпада, че децатани изоставят и какво ли не още ... именно днес, няма по-подходящ автор ипо-нужно заглавие, което театърът да отправи като послание към своитезрители." 

Билети на касата на НХК и на тел.:0894/898-098

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега