Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Игрища, арт сцена и кътове за отдих преобразяват двора на ОУ "Елин Пелин"

Игрища, арт сцена и кътове за отдих преобразяват двора на ОУ "Елин Пелин"

Община Бургас вече има пакет от готови проекти, с които ще кандидатства за финансиране по оперативните програми на ЕС през новия програмен период 2014 - 2020 г. Един от тях е този за пълно обновление на училищния двор в ОУ "Елин Пелин", к-с "Меден рудник".

Община Бургас вече има пакет от готови проекти, с които ще кандидатства за финансиране по оперативните програми на ЕС през новия програмен период 2014 - 2020 г. Един от тях е този за пълно обновление на училищния двор в ОУ "Елин Пелин", к-с "Меден рудник".

В момента състоянието на двора е плачевно - напукани настилки, разрушени огради и спортни уреди, изпочупени седалки. Проектът предвижда пълна реконструкция на двора и приспособяването му за използване от хора с увреждания.

Всички настилки ще се подменят. Спортните площадки ще се изпълнят със съвременна ударопоглъщаща настилка, като по този начин ще се намали възможността за травми при децата. Предвижда се обновеното дворно пространство да разполага с три игрища за баскетбол, едно за волейбол, едно за минифутбол, нова лекоатлетическа и две площадки за фитнес на открито, покрита комбинирана спортна площадка за хандбал и минифутбол. Има подходящо място за зона с площадка за безопасност на движението. Там децата ще могат да се запознават с правилата за движение по пътищата.

В двора има добре развита зелена система, която ще се запази и обогати. Предвижда се една от площадките да бъде под покрив, който да се изпълни в екологичен стил.

Училището разполага с уникална открита сцена за арт и сценични изкуства, която отдавна е неизползваема. Тя също ще се върне към живот, като се изградят места за сядане, перголи за засенчване и нови парапети.

Зад сцената има съществуваща, но недоизградена зона за отдих и игра. Тя се състои от три тераси, покрити с трева. Най-долната тераса ще се покрие с ударопоглъщаща настилка, така че да може да се използва и при влажно/кално време.

Ще се поставят пейки, ще се възстановят алеите, водещи към тази зона. Това ще даде възможност на възпитателите да провеждат занимания на открито, а на децата да прекарват повече време в занимания на чист въздух.

Изработването на този проект е финансирано по проект BG161PO001/5-02/2012/029, "В подкрепа на инвестиционната програма на Община Бургас за 2014- 2020 г.", Оперативна програма "Регионално развитие" 2007- 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега