Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Иде време за Лагуна клийн джамбуре 2019

Иде време за Лагуна клийн джамбуре 2019

Тази събота за 5-и път доброволци ще се съберат за щура акция с елементи на косене, сметосъбиране, бетониране и монтиране.

Пролетта дойде, задава се Великден и е време за Лагуна клийн джамбуре 2019 - една от най-позитивните и забавни екотрадиции на Бургас. Тази събота за 5-и път доброволци ще се съберат за щура акция с елементи на косене, сметосъбиране, бетониране и монтиране.

Началото на акцията е в 9:30 часа на 13-и април, в южната част на Атанасовско езеро. Целта на доброволците ще бъде да подготвят терена след дългата зима за предстоящия сезон, когато стотици жители и гости, ученици и преподаватели ще дойдат тук, за да са по-близо до природата, да наблюдават птици или да си почиват.

Тази година ще се включат ученици и родители от ОУ „Ал. Георгиев – Коджакафалията“, които ще се опитат да осигурят и подходящи инструменти. Очакват се и доброволците от Академия „За Земята“ в Бургас, които на практика ще приложат наученото по време на двуседмичната Академия, която се провежда в читалище „Хамалогика“.

"Предвиждаме сериозна работа и се надяваме и времето да е с нас. Ще изчистим района, макар че тази година е доста по-чисто от обикновено, ще косим (тревата по Пътеката на саблеклюна е силно избуяла), ще ремонтираме изкъртените табели (и въпреки че се случва за пореден път - няма да се отчайваме). Арт инсталацията „Яйцето“ също има нужда от ремонт и за нея сме подготвили стари солничарски дъски, които да възстановим по конструкцията", заяви Радостина Ценова от БФБ.

Прогнозата за събота не е добра, но организаторите вярват, че това няма да откаже приятелите на езерото, които въоръжени с дъждобрани няма да се дадат на пролетния дъжд. Приканват всички, които имат здрави ръкавици да вземат и тях, за да се ползват по-малко латексови за еднократна употреба.

Накрая по традиция ще има пикник - пицата и плодовете (които са от организаторите) ще се  ядат с голи ръце, а картонените кутии ще се рециклират на място. Но молбата е всеки да си носи канче или чаша за вода, за да се намали ползването на пластмасови съдове.

От Общината са осигурили чували ще се погрижат събраните отпадъци да бъдат изнесени своевременно. Отпадъците също ще се съберат разделно, за да има една наистина истинска еко-акция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега