Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Иде време за традиционния плувен маратон от Острова до Моста

Иде време за традиционния плувен маратон от Острова до Моста

Тази година той ще се проведе на 10 август (петък).

Юли върви към края си и наближава времето за традиционния плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста. Тази година той ще се проведе на 10 август (петък). Отново е подготвен и сериозен награден фонд.

Откакто старата бургаска традиция бе възродена, всяка година 6400-те метра между острова и Централния плаж прекосяват десетки смелчаци - от ученици до над 60-годишни плувци. Изискванията към участниците са да имат навършени 12 години и да преминат успешно предварителен медицински преглед, който ще се извършва в деня на провеждането, от 7:30 часа сутринта край Морска гара.

Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието. За тези, които са под 18-годишна възраст задължително се изисква съгласието и подпис на единия от родителите. Регистрацията на участниците ще приключи в 8:30 часа, след което те ще се отправят към остров Света Анастасия, където в 9:30 часа ще бъде даден и стартът на маратона.

Необходимо е участниците да си носят подходящи чанти, сакове, торби за прибиране на личните им вещи. Разстоянието може да бъде преплувано в свободно избран стил. Не се разрешава използването на помощни средства, като плавници, лопатки за ръце, дъски и външна помощ. Състезателите плуват самостоятелно към финала. При отклонение от маршрута съдиите от лодките  ще коригират участниците.

Времето за финиширане е фиксирано и е 1 час след финиширането на първенеца, в противен случай изоставащите биват прибирани от спасителните лодки и катери. Участник, който по време на преплуването се нуждае от медицинска или друга помощ, или желае да прекрати участието си, трябва да подаде сигнал с многократно движение на изпъната ръка от ляво на дясно.

Организаторите си запазват правото да не допускат до участие състезатели по усмотрение на организационния комитет. С оглед безопасността на състезателите, по време на маратона ще бъде осигурен реанимационен екип на вода, който ще придружава участниците по целия маршрут.

Класирането е до 6-то място отделно Мъже и Жени. Те ще получат следните парични награди: 1 място - 600 лв., 2 място - 300 лв., 3 място - 200 лв., 4 място - 150 лв., 5 място - 100 лв., 6 място - 50 лв. Освен това са предвидени и предметни награди. Всеки участник, преплувал разстоянието в отвореното време за финал, ще получи грамота.

Заявки за участие се подават до 8 август, включително, на адрес harietagar@abv.bg или на телефони: 0899 965 554/ 0888239720. При лоши атмосферни условия Община Бургас си запазва правото да отменени старта на маратона, с оглед безопасността на състезателите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега