Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Избират Мис и Мистър "Солена кал" на Фестивала на солта

Избират Мис и Мистър "Солена кал" на Фестивала на солта

Нестандартният конкурс за красота ще се проведе на 10 август.

Кандидати за титлата Мис и Мистър "Солена кал" ще дефилират край Атанасовското езеро по време на Фестивала на солта тази година. Нестандартният конкурс за красота ще се проведе на 10 август, от 19:30 часа.

В състезанието могат да се включат жители и гости на Бургас без значение от тяхната възраст, пол и образование. Единственото изискване на организаторите от проект „Солта на живота“, LIFE+ е да бъдат артистично окаляни  с кал от езерото и да дефилират атрактивно на импровизираната сцена на конкурса. Специално жури ще определи победителите, но награди ще има за всички смели участници. Желаещите могат да се запишат за участие предварително на тел. 0896798908 или директно по време на Фестивала до 19 часа.

Конкурсът Мис и Мистър "Солена кал" се провежда от 2013-а година. Тогава наградата грабна участничка от град Бургас, дошла специално за конкурса с атрактивно изрисувани с лечебна кал жартиери и ръкавици.

Организаторите се надяват, че в тазгодишното издание ще се включат освен много от хората, които ежедневно ползват басейните с луга и кал и се възползват от безплатните СПА процедури, които езерото предоставя, но и специално подготвени за конкурса участници.

Лечебната кал и медицинската луга са остатъчни продукти от солодобива, като разликата между двете са органичните вещества, характерни само за калта. Черната кал е доказано средство за облекчаване и лечение на ставни заболявания. Лекува почти всички кожни болести, действа разкрасяващо и подмладяващо на кожата, заличава дори белези от рани. Калта се образува от гниенето на различни организми, като 1 см от нея се образува за повече от 1 година.

През август предстои поредния мониторинг на посетителите на басейните и на Пътеката на солта, но данните от 2017 показват близо 4000 човека на ден.

Фестивалът на солта ще се проведе на 10 август 2018 г. (петък) от 16.00 до 22.30 часа в района на Южно Атанасовско езеро – между басейните с луга, пространството „симБиотично“ и производственото хале на солниците. Темата на шестото издание е „Солта на живота“ и както всяка година ще предложи разнообразни занимания за деца и възрастни, насочени към представянето и опазването на солниците и лагуната Атанасовско езеро, които са не само природно, но и културно наследство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега