Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Избирателната колегия на САЩ решава окончателно изхода от президентските избори

Избирателната колегия на САЩ решава окончателно изхода от президентските избори

Припомняме Ви, че Тръмп победи опонента си с 288 към 215 гласа от избирателната колегия.

Днес избирателната колегия на САЩ решава окончателно изхода от президентските избори. Ще заседават 538-те члена, излъчени от всеки щат, ще дадат крайното си решение - да потвърдят официално победата на Доналд Тръмп или да дадат преднина на получилата повече реални гласове Хилъри Клинтън.

Припомняме Ви, че Тръмп победи опонента си с 288 към 215 гласа от избирателната колегия. Неочакваният изход от вота стана възможен заради сложната избирателна система отвъд океана, която дава превес на мнението на населението на определени щати, като по този начин броят на реалните гласове не е от толкова голямо значение.

А що се отнася до тях, Хилъри поведе убедително с 2,8 млн. гласа преднина. Това доведе до лавина от протести срещу Тръмп, подписки в подкрепа на противника му и апели към избирателната колегия да зачете народния вот, а не административната процедура.

Според нея обаче партията на Тръмп ще излъчи над необходимия минимум от 270 члена в избирателната колегия, което на практика означава победа за републиканците. Съществува малка вероятност някои от тях да дадат гласа си за кандидата на демократите, но това е твърде неправдоподобно като евентуален изход от днешното гласуване.

След днешното гласуване, предстои резултатите да бъдат преброени от Сената на 6-и януари догодина. Новият президент на САЩ ще встъпи в длъжност на 20-и януари, когато Белия дом ще напусне семейство Обама.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега