Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изборите в Европа: ЕНП получи близо 24% от вота

Изборите в Европа: ЕНП получи близо 24% от вота

Белгия е рекордьор с 89% избирателна активност.

На 26 май, освен у нас, избори за европарламент се проведоха в още 21 страни от ЕС. За разлика от България, общата статистика показва повишаване на избирателната активност, която надмина 50%.

Според междинните резултати, оповестени от медийния център на ЕП, ЕНП - Група на Европейската народна партия (Християндемократи) са получили почти четвърт от гласовете на европейците. Това ще им осигури около 179-180 места.

S&D - Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент се нареждат на второ място по резултати с близо 20% подкрепа, която ще позволи на социалистите да изпратят в Брюксел 150 народни представители.

Либералите вземат 107 столчета с над 14% от вота, а Зелените - 70 места в ЕП, с 9,23% от вота. В новия Европейски парламент се очаква да влязат още Европейски консерватори и реформисти, Група „Европа на нациите и свободите“, Група „Европа на свободата и пряката демокрация“, Конфедеративна група на Европейската обединена левица - Северна зелена левица, както и 7 независими кандидата.

Най-голяма е избирателната активност в Белгия, където 89% от имащите право на глас са отишли до урните. На второ място е Люксембург с 84,1% интерес към вота, а на трето - Малта със 72,6%. По-слаба активност от България са проявили в Чехия, Хърватия, Словения. Най-нисък интерес към изборите са проявили в Словакия, където вота си са дали едва 22,74% от избирателите.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега