Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Избраха лого за Международното математическо състезание в Бургас догодина

Избраха лого за Международното математическо състезание в Бургас догодина

Журито обяви за победител логото на Никола Коларов, ученик от ППМГ "Акад. Никола Обрешков".

Община Бургас благодари на всички ученици, които с желание и креативност се включиха в конкурса за лого на Математическото състезание IMC (International Mathematics Competition), което ще се проведе догодина в нашия град. Беше изключително трудно да се избере само едно от всичките 23 интересни предложения. Потърсено беше и мнението на Председателя на Изпълнителния комитет на състезанието д-р Вен-Хсиен Сун. 

Все пак след дълги дискусии журито обяви за победител логото на Никола Коларов, ученик от ППМГ "Акад. Никола Обрешков". На второ и трето място се класираха Ана Стоянова и Николай Иванов от същото училище. Община Бургас присъди и две поощрителни награди за най-малките участници в конкурса. Това са 11-годишните Марина Канариева и Алек Петров.

За първо място е предвидена парична премия от 300 лв., а за останалите призьори предметни награди. Победителите ще бъдат уведомени допълнително кога и къде да ги получат.   

IMC (International Mathematics Competition) e сред най-престижните в света. За Бургас е чест да бъде негов домакин. Това е и признание за усилията и средствата, които се инвестират за развитие на образованието тук.

Създадено през 2003 г., всяка година състезанието се провежда в различна държава. Една от неговите най-важни цели е да се създаде платформа за ученици от целия свят за обмен на знания и практически опит в областта на математиката, както и да се развие вече създаденото сътрудничество за представяне на иновативни методи за преподаване.

Нашият град ще бъде домакин на IMC в периода 1-7 юли 2018 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега