Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Иззеха 1370 л нелегален алкохол при проверка на два "казана" край Поморие

Иззеха 1370 л нелегален алкохол при проверка на два "казана" край Поморие

От началото на есента Агенция „Митници" започна проверки на специализираните малки обекти за дестилиране.

Бургаски митничари задържаха 1370 л нелегален алкохол при две проверки на регистрирани специализирани малки обекти за дестилиране (СМОД) в района на община Поморие.

Първата проверка е извършена на 19-и октомври. В частен имот, включващ къща с двор и складови помещения, са открити 154 бутилки по 1 литър, 168 бутилки по 0,7 литра, 44 ПВЦ съда с вместимост от 1, 2, 5, 10, 11, 19 и 120 литра. Общото количество на задържания алкохол е 971,6 литра, от които 660 литра в наливно състояние и 271,6 литра в стъклени бутилки. Алкохолът бил съхраняван в къщата. Количествата са задържани, а по случая е образувано административнонаказателно производство.

При друга проверка, извършена на 23-и октомври, стопанинът на обекта е посетен от митничарите в момент, в който той обслужвал клиент. Служителите на митницата установили, че в началото на изваряването не e попълнена изискуемата от закона справка-декларация, което е предпоставка за укриване на произведени количества и съответно неплащане на дължимия акциз.

Също така е установено, че в обекта се съхраняват 399 литра етилов алкохол в пластмасови бидони и туби, без документи,  удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия за акциз по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.  По случая са съставени два акта - един за липсващата справка-декларация, и втори акт - за откритото количество алкохол без документи.

От началото на есента Агенция „Митници" започна проверки на специализираните малки обекти за дестилиране (СМОД) или така наречените „казани". За около месец митническите служители са извършили над 100 проверки на регистрирани СМОД, които целят повишаване на приходите от акциз.

Открити са над 30 нарушения свързани предимно с неподадена справка-декларация по чл. 88б от ЗАДС, както и със съхранение на алкохол без акцизни документи в имотите, в който се намират и регистрираните СМОД.  Проверени са и над 13 нерегистрирани казана, при които са задържани още близо 3000 литра нелегален алкохол.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега