Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изключват камерите за видеонаблюдение в изборните помещения в деня на вота

Изключват камерите за видеонаблюдение в изборните помещения в деня на вота

Обективите на камерите ще бъдат закрити, контролът дали има работещи камери в помещенията ще се осъществява от Районните избирателни комисии.

Всички устройства за наблюдение и запис, с които са оборудвани училищата заради матурите, ще останат изключени в деня на изборите - 6-и ноември. Камерите няма да работят от 7:00 часа до края на изборния ден, но не по-късно от 21:00 часа, реши Централната избирателна комисия (ЦИК). Обективите на камерите ще бъдат закрити, контролът дали има работещи камери в помещенията ще се осъществява от Районните избирателни комисии, предава БНР.

ЦИК реши и как ще се сгъват бюлетините при двата вота. Тази за националния референдум трябва да се сгъва на две и да се поставя в непрозрачния плик, още преди напускане на кабинката за гласуване. След това пликът трябва да се пусне в кутията, както и да се постави подпис в избирателния списък за референдума. При това гласуване върху бюлетината и плика не се поставят печати на Секционната избирателна комисия.

Бюлетината за президентския вот ще се къса от кочана пред избирателя, ще се показва, че е празна. После ще се поставя първия печат на гърба, след това ще се сгъва първо на две, така че номерът в долния десен ъгъл да остане видим, после по същия начин ще се сгъва още на две. На гласуващите ще бъде обяснено, че след като отбележат избора си, трябва да сгънат бюлетината по същия начин. Указаният начин на сгъване е препоръчителен и е с цел запазване тайната на вота, гласи решението на ЦИК.

Вторият задължителен печат ще се поставя от член на СИК преди бюлетината да бъде пусната в урната и след като бъде откъснат номерът в долния десен ъгъл. После гласоподавателят ще получи бюлетината си и ще я пусне в урната, след което се подписва в избирателния списък и напуска помещението.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега