Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изписват "Бургас 2019" на три плажа в Деня на Черно море

Изписват "Бургас 2019" на три плажа в Деня на Черно море

Утре, 31 октомври, жителите на три морски града – Бургас, Созопол и Царево, ще изпишат с миди „Бургас 2019” на своите плажни ивици.

Утре, 31 октомври, жителите на три морски града – Бургас, Созопол и Царево, ще изпишат с миди „Бургас 2019” на своите плажни ивици. Малко Търново ще се присъедини към инициативата, като изпише същия надпис, но с огън, на емблематично за общината място – Мишкова нива.   

Под знака „Бургас – кандидат за Европейска столица на културата 2019” Бургас и подкрепящите го в кандидатурата общини от областта ще отбележат Международния ден на Черно море. Една различна обедна почивка ще може да прекарате тази сряда, ако решите да отскочите до плажа в Бургас, непосредствено под Летния театър.

Между 11.00 и 14.00 часа там ще си припомним плажните игри от отминалото лято, ще поговорим за култура, ще послушаме хубава музика и заедно ще подредим на пясъка с миди „Бургас 2019“.

На специално изработена от картон лодка всеки, който желае, ще може да даде своето символично „за“ кандидатурата на Бургас за културна столица, като остави цветен отпечатък от дланта си върху нея. Ако темата за кандидатурата ви вълнува, ако искате, но не знаете, как може да се включите в инициативата, на място ще може да зададете своите въпроси, свързани с нея, както и да споделите идеи, предложения.  

Празникът за Деня на морето ще продължи вечерта, веднага след края на работния ден. От 18 часа, на площада пред Общината бургазлии ще могат да се насладят на музиката и атрактивното лайв присъствие на фънк бандата Tri О Five, наложила се ударно на българската сцена през последните години. Въпреки все по-осезаемото настъпване на хладната есен, момчетата от групата обещават много топъл фънк, чувствен соул и добро настроение на открито с летен привкус.  

Денят на Черно море ще бъде отбелязан с различни събития и в другите морски общини от регион Бургас. В Поморие в Музея на солта ще се проведе дискусия за богатството на Черно море и солените езера около него, ще бъде представен и филмът „Архитектура и вода“ на арх. Д. Бакалов.

В Несебър в изложбена зала „Арена“ в стария град ще бъде открита изложба с фотографии, изобразително изкуство и литературно творчество, посветени на морето. Приморско ще отбележи празника с четене на поезия за морето в читалище „Самообразование“, лекция за Черно море и турнир по тенис на маса. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега