Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изправят на съд 28-годишен за побой над полицай

Изправят на съд 28-годишен за побой над полицай

По данни на властите, Радко е имал съучастници, но тяхната самоличност не е установена.

Районната прокуратура в Сливен повдигна обвинение и задържа за 72 часа Радко Х. от Сливен за причиняване на телесна повреда на полицейски орган, за закана с убийство на служител от МВР и извършване на хулигански действия в условията на опасен рецидив. От държавното обвинение ще настояват за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Разследването на случая продължава.

Случаят е регистриран на 2-ри май. Според обвинителния акт, Радко нападнал и причинил средна телесна повреда на старши полицай от сливенската полиция. По данни на властите, Радко е имал съучастници, но тяхната самоличност не е установена.

Срещу подсъдимия са повдигнати три обвинения. За причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган при и повод изпълнение на служебните му задължения законът предвижда от 1 до 5 години затвор. По второто обвинение - за закана с убийство спрямо длъжностно лице - до 6 години лишаване от свобода и за хулиганство - от 1 до 6 години затвор.

Тъй като обвиняемото лице е многократно осъждано ие налице реална опасност да се укрие, Районна прокуратура Сливен е постановилазадържане за срок от 72 ч. на обвиняемия, като предстои внасяне на делото в съдас искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане подстража“.

Междувременно продължаватактивните действия по разследване по делото с цел установяване и на останалителица, извършили посегателства срещу служителите на РУП Сливен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега