Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изправят на съд двама турци и двама иракчани, пренесли хероин за над 2 млн. лева

Изправят на съд двама турци и двама иракчани, пренесли хероин за над 2 млн. лева

Общата стойност е над 2 000 000 лева, но тъй като чистотата на съдържанието на активното вещество е много висока, напълно възможно е стойността да надхвърли 4 000 000 лв.

Ямболската окръжна прокуратура привлече повдигна обвинения срещу четирима мъже за това, че на 24-и август, около 10:00 часа, са опитали да прекарат през ГКПП "Лесово" общо 51.602 кг хероин. Дрогата била пренасяна с товарен автомобил влекач и прикачено към него полуремарке. Пред съда за действията си ще отговарят:  турските граждани Джем Ч. (на 48 год.) и Гюркан К. (на 32 год.) и иракските граждани Омар Й. (на 42 год.) и Мохамед И. (на 20 год.).

Случаятбе оповестен днес по време на среща с медиите от Административния ръководителна Апелативна прокуратура Бургас Любомир Петров, Административния  ръководител на Окръжна прокуратура Ямбол инаблюдаващ прокурор по делото г-н Дойчин Дойчев, Директора на Агенция „Митници“Георги Костов и Директора на Главна дирекция „Гранична Полиция“ главенкомисар Светлан Кичиков.

Петров съобщи, че предвиденото в закона наказание за горепосоченотопрестъпление е „Лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години и „Глоба“ вразмер от 200 000 до 300 000 лв. Той допълни, че спрямо обвиняемитевече е поискана и наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Наблюдаващияпрокурор допълни, че на задържаните лица предстои да бъдатповдигнати  и други обвинения - дваматаиракчани за незаконно преминаване на границата на страната, а на двамата турскиграждани за превеждане на иракските граждани през границата на РепубликаБългария без разрешение на властите.

Наркотичнотовещество е било разпределено в около 100 пакета, всеки от които тежащ около 500 гр,в два сака. По данни до този момент, общата стойност е над 2 000 000лева, но тъй като чистотата на съдържанието на активното вещество е многовисока, напълно възможно е стойността данадхвърли 4 000 000 лв.

Пакетите са билиприбрани в тайник в долната част на полуремаркето на товарния камион, катоса били превързани с кожени колани за специално пригодени релси.Костовдобави, че случаят се различава от тези, които наркотичните вещества бяхаоткрити в консерви от хранителни продукти, което показва, че престъпният умпродължава да измисля нови начини за укриване на наркотични вещества и дазатруднява митническите служители.

При този случай, товарният автомобил, койтое бил натоварен със стелажи е имал за крайна точка Румъния, което е още еднаразлика с разкритите случай на контрабандно пренесен в страната хероин, катопри тях крайна точка на пътуване на камионите бяха страни от Западна Европа.

ПрокурорПетров съобщи и за още два случая на контрабанда на стоки разкрити отмитнически служителите на ГКПП-Лесово през последните дни. Първият от тяхдатира от 20.08.2017 г. Задържан е турският гражданин Хасан Д. (на 63 год.),който е привлечен като обвиняем за контрабандно пренасяне на близо 1 кг. златниизделия на обща стойност над 66 000 лв. Към днешна дата обвиняемият е споискана и наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

Вторият случайдатира от 27.08.2017 г., като за обвиняеми са привлечени двама украинскиграждани Георги Г. (на 32 год.) и Васил В. (на 47 год.). Те са задържани отОкръжна прокуратура – Ямбол за 72 часа за това, че са пренесли контрабанднопрез границата на страната от Република Турция, чрез товарен камион с ремаркеобщо 1 т. и 100 кг., на стойност над 60 000 лв. тютюн за пушене. Предстоиспрямо двамата да бъде поискано определянето на постоянна мярка „задържане подстража“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега