Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изправят пред Темида и майката на домашен насилник, убил съпругата си във Варна?

Изправят пред Темида и майката на домашен насилник, убил съпругата си във Варна?

Възрастната жена помогнала на обвиняемия да си събере багажа и да напусне апартамента, докато жертвата все още била жива.

Днес Варненският окръжен съд ще разгледа мярката за неотклонение на 41-годишен мъж от морската столица, обвинен в умишленото убийство на съпругата си. Междувременно обаче от Прокуратурата съобщиха, че обмислят дали да не повдигнат обвинение и на майката на заподозрения в системно домашно насилие мъж, която, според събраните до момента данни, му е помогнала да избяга от жилището, където било извършено убийството.

Говорителят на Държавното обвинение във Варна - Радослав Лазаров разкри пред NOVA, че според следствието, възрастната жена помогнала на обвиняемия да си събере багажа и да напусне апартамента. По това време жертвата била все още жива, но в безпомощно състояние.

Припомняме Ви, че убийството бе извършено на 24-и февруари в квартирата на семейството, на което предстоял развод. Според Прокуратурата - то е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Двамата били женени от няколко години, но бракът им не вървял. За поредна вечер между съпрузите избухнал скандал, който продължил с жесток побой над 40-годишната жена от домашния насилник. След като оставил съпругата си в безпомощно състояние, Борислав позвънил на майка си и я повикал да дойде, за да изнесе багажа си. След това майка и син напуснали жилището, без да се интересуват за състоянието на пребитата жена.

След като 40-годишната жена не отговаряла на телефонните повиквания на майка си, бил подаден сигнал в Първо районно управление на МВР във Варна. Изпратени били служители на МВР и на пожарната на адреса, които успели да влязат в заключеното жилище през балкона на 25 февруари. Там било открито тялото на убитата. Незабавно бил извършен оглед на местопроизшествието от разследващи полицаи в ОД на МВР във Варна под ръководството на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

Извършената аутопсия показала, че смъртта е настъпила от масивен кръвоизлив в мозъка, причинен чрез множество удари в главата със или върху твърди тъпи предмети.

Действията по разследването показват, че малтретираната жена е подавала няколко  жалби за домашно насилие срещу агресивния си съпруг през годините на брака им. Борислав е бил предупреждаван с полицейски протоколи за наказателната отговорност, която носи за заплахите и причинените телесни повреди на съпругата си.

Впоследствие обаче жената съобщавала в полицията, че отношенията помежду им са се подобрили. На 26 февруари тази година е било насрочено бракоразводното дело на семейството във Варненския районен съд.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега