Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изправят пред съда четирима, извършили въоръжен грабеж над англичани

Изправят пред съда четирима, извършили въоръжен грабеж над англичани

Георги Георгиев, Станьо Станев, Динко Динев и Асен Асенов са подсъдими за това, че на 29-и януари м.г. са откраднали чужди вещи на стойност 53 357 лева от английско семейство, като употребили за целта сила и заплахи. Динев и Асенов са били въоръжени с нож.

Сливенската окръжнапрокуратура повдигна обвинение и предаде на съд четирима мъже, извършиливъоръжен грабеж над англичани в сливенското село Биково. Георги Георгиев,Станьо Станев, Динко Динев и Асен Асенов са подсъдими за това, че на 29-и януари м.г. са откраднали чужди вещи на стойност 53 357 лева от английско семейство, като употребили за целта сила и заплахи. Динев и Асенов са били въоръжени с нож.

За това престъпление в закона е предвидено наказание от 15 до 20 години"лишаване от свобода", доживотен затвор или доживотен затвор без правона замяна, информират от държавното обвинение.

По данни на прокуратурата, четиримата се събрали в квартирата на Станев и организирали грабежа, тъй като знаели, че чужденците имали в себе си сумата от50 000 лв., която трябвало да послужи за изплащане на операция на единияот тях. Грабежът трябвало да бъде извършен в нощта на 29.01.2015г.

Около 23.00ч. на 28.01.2015г. четиримата подсъдими тръгнали с кола от гр. Нова Загора къмс. Биково, общ. Сливен. Когато стигнали пред дома на англичаните вече било00.01ч. на 29.01.2015г. Мъжете си сложили маски на главите и ръкавици. Преди давлязат Станев дал един голям нож на Динев.

Тъй като в двора на къщата ималокучета, подсъдимите им хвърлили кренвирши, за да ги отстранят. След товачетиримата влезли в къщата, където заварили двамата пострадали да лежат. Диневсе насочил към пострадалия мъж и насочвайки нож към него попитал къде е сейфът.Англичанинът показал точното местонахождение. Оказало се обаче, че той билпразен.

Динев дал ножа на Асенов и му казал да пази пострадалите, след което секачил на втория етаж, за да търси пари и вещи. Започнал да събира всякакви вещив торби, а през това време Асенов заплашил с ножа пострадалата жена и й отнелбижутата. Същото се случило и с пострадалия мъж. След като взели колкото могатповече вещи Асенов и Динев излезли от къщата и се качили в автомобила, койтобил управляван от Георгиев и избягали.  

В последствие четиримата мъже били задържаниот органите на реда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега