Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Израелският композитор Агре ще свири джаз в Поморие

Израелският композитор Агре ще свири джаз в Поморие

Джаз концерт на 14-и декември /четвъртък/ ще събере трима известни музиканти в Поморие.

Джаз концерт на 14-и декември /четвъртък/ще събере трима известни музиканти в Поморие. Концертът ще се състои от19.00 ч. в Градската художествена галерия „Дечко Стоев“. Жителите и гостите на града ще могат да слушатНиколай Данцер – ударни инструменти и Маркар Мардиросян – бас китара, аспециално участие на събитието ще има израелският композитор Михаил Агре –пиано.

Николай Данцер е роден в Красноярск, Русия. Завършва медицина, но непрекъсва заниманията си с музика. Основател на Джаз бенд „Красноярскидиксиленд“, участник в много фестивали с оркестъра на Олег Лундстрем иБиг-бенда на Олег Толкачьов. От пет години живее в България, свири в „BlueSounds” и други групи.

Маркар Мардиросян е роден в Пловдив. Учи в музикални училища в България иСАЩ, където завършва магистърска степен, специалност цигулка. Носител нанагради и концерт-майстор на университетски оркестри. Основател на Джаз триото„Toy Box”, свири на майсторски класове на проф. Ифра Нийман и Жерар Пуле.Свирил е с Рей Чарлс, Джон Метзгер, Туайла Парис и др. Основател и съоснователна групите „Blue Sounds” и „Tri o Quatro”. Музикален ментор е в академия заинтелигентности „Хауърд Гарднър“ в Бургас.

Михаил Агре е един от най-ярките представители на израелския джаз. Завършваконсерваторията в Свердловск, Русия. В началото на 80-те години създава групите„Джаз-Модус“ и „Доктор Фауст“. От 1990 г. живее в Израел, където основавагрупите „Tabula Rasa“ и „Jerusalem Art Ensemble”. Лауреат е на международнитеатрални и джаз фестивали като композитор и пианист. Реализира съвместнипроекти със звезди в областта на джаза – Сергей Курьохин, Ханс Роделиус, АлбертМангелсдорф, Роджър Ино и други.Авторските композиции на Агре са в стила на концептуалния фри-джаз, но втях винаги се чувства привързаността към класическата основа на жанра.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега