Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изследователят-зоолог Боян Петров разказва как се покоряват 8-хилядни върхове

Изследователят-зоолог Боян Петров разказва как се покоряват 8-хилядни върхове

Този вторник Бургас ще посрещне известния алпинистът-зоолог и блестящ катерач Боян Петров. Той ще представи пред бургазлии книгата си "Първите седем".

Този вторник Бургас ще посрещне известния алпинистът-зоолог и блестящ катерач Боян Петров. Той ще представи пред бургазлии книгата си "Първите седем" на 21 февруари в 18.00 часа в Казиното.

Жадният за нови хоризонти Боян Петров вече е стъпвал на осем от най-високите върхове на планетата, след успешната атака на Нанга Парбат през 2016 г. Постижение, което прави по-близка от всякога за България  престижната награда "Хималайска корона", връчвана при изкачването на всички 14 осемхилядника.

В  книгата си "Първите седем" Боян разказва за изпитанията, провалите и успехите, които съпътстват изкачването на първите 7х 8000, формирали го като блестящ катерач и лидер. Книгата е своеобразен наръчник за изкачване на високи върхове, в който детайлно се описват физическата подготовка и организацията, предшестващи експедициите към връх над 7000 метра.

Авторът не е професионален алпинист, а изследовател-зоолог, който съумява да приложи научния подход на всяка крачка от: избора на връх и стил на изкачване; изграждането на тренировъчен режим; привличането на спонсори; подбора на подходяща екипировка; определянето на хранителен режим по време на експедициите. 

Интригуващата среща с автограф  с алпиниста се реализира по покана на кмета Димитър Николов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега