Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изтича срокът за подаване на декларация образец 6 от самоосигуряващите се лица

Изтича срокът за подаване на декларация образец 6 от самоосигуряващите се лица

Още четири работни дни имат самоосигуряващите се лица да подадат декларация образец 6 "Данни за дължими вноски и данък по чл. 42 ЗДДФЛ". Срокът за подаването на декларацията изтича на 3 май (30 април е в събота, а 2 май е почивен ден - Великден).

Още четири работнидни имат самоосигуряващите се лица да подадат декларация образец 6 "Данниза дължими вноски и данък по чл. 42 ЗДДФЛ". Срокът за подаването надекларацията изтича на 3 май (30 април е в събота, а 2 май е почивен ден -Великден). Това е и срокът, в който самоосигуряващите се лица са задължени дапредставят таблица 1 и  таблица 2 отСправката за окончателния размер на осигурителния доход към данъчнатадекларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2015 г.

Въз основа на данните, деклариранив тези таблици, се определят окончателният размер на осигурителния им доход иокончателният размер на дължимите от тях задължителни осигурителни вноски.Най-лесносамоосигуряващите се лица могат да подадат декларация образец 6 с персоналенидентификационен код, уточняват от приходната агенция. ПИК се издава впроизволно избран офис на приходната Агенция безплатно и безсрочно.

Освен поелектронен път, данъчните декларации могат да се изпратят и по пощата.Декларацията може да се подаде и лично в офис на НАП. До 3 май самоосигуряващитесе лица трябва да внасят и годишните изравнителни вноски за социално и здравноосигуряване. Те се превеждат с различни кодове за вид плащане: за фонд Пенсии –55 11 11; за ДЗПО в УПФ – 58 11 11;  и заздравно осигуряване – 56 11 11.

При попълването на платежните нареждания за изравнителните вноски задължително се посочва ЕГН насамоосигуряващото се лице.Повечеинформация за попълването на осигурителни декларации можете да получите нателефон 0700 18 700 на ценатана един разговор от цялата страна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега