Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изчезна китайски учен, обявил, че е модифицирал гените на две бебета

Изчезна китайски учен, обявил, че е модифицирал гените на две бебета

По непотвърдена информация той е бил арестуван.

Китайският учен Хъ Дзянкуй, който само преди дни обяви, че е постигнал генно модифициране на бебета, изчезна. По непотвърдена информация той е бил арестуван. Възможно е обаче неизвестността му да се дължи и на други причини, дебатират световните медии.

В края на ноември обещаващата бъдеща звезда на научния небосклон Хъ Дзянкуй обяви, че е постигнал "истински пробив", променяйки генетично бебета близнаци. Двете деца са с ХИВ-позитивен баща. Младият учен успял да измени генетичния им код, правейки ги резистентни към вируса на ХИВ. Майката успешно износила двата генетично модифицирани плода и родила две здрави деца.

Пробивът му обаче не бе посрещнат с отворени обятия. Поради сериозните морални дебати по темата, Хъ Дзянкуй загуби подкрепата на Южния научен и технологичен университет, както и на Шенженската болница, в която работел и провеждал експериментите си. Освен това, Китайското правителство инициира разследване на дейността му.

А Хъ Дзянкуй изчезна. Към момента местонахождението му е неизвестно. Никой не го е виждал от няколко дни. За последно е засечен в кампуса на университета, в който до момента младият мъж преподавал. Мълвата гласи, че той е бил задържан. Официално обаче властите не са потвърдили арест. Възможно е той да се е укрил или да са го погнали активисти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега