Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ина Вълчанова е сред лауреатите на наградата на ЕС за литература за 2017-а

Ина Вълчанова е сред лауреатите на наградата на ЕС за литература за 2017-а

Тя получи престижния приз за романа си "Остров Крах".

Ина Вълчанова е сред 12-те носители на наградата на ЕС за литература за 2017-а година. Тя получи престижния приз за романа си "Остров Крах". Останалите лауреати са Rudi Erebara (Албания), Bianca Bellová (Чешката република), Kallia Papadaki (Гърция), Halldóra K. Thoroddsen (Исландия), Osvalds Zebris (Латвия), Walid Nabhan (Малта), Aleksandar Bečanović (Черна гора), Jamal Ouariachi (Нидерландия), Darko Tuševljaković (Сърбия), Sine Ergün (Турция) и Sunjeev Sahota (Обединеното кралство).

Ина Вълчанова е журналист, писател, редактор-драматург и преводач от френски и руски език. "Остров крах" е нейната трета книга. В нея се разказва за две жени и техните необикновени истории. Те почти не се познават, но между тях съществува магическа връзка, защото едната от тях — начинаещ астролог любител, е разгадала по звездите, че над другата тегне предстоящ крах.

Наградата за литература на Европейския съюз се връчва от 2009-а година.  Всяка година национални журита в 12 от държавите определят наградените автори, така че в рамките на три години да бъдат представени всички участващи в програмата страни. Страната ни вече има двама носители на отличието - Калин Терзийски за сборника “Има ли кой да ви обича” през 2011 г. и Милен Русков с романа “Възвишение” през 2014 г.

Присъждането на наградата се организира от консорциум, включващ Европейската и Международната федерация на търговците на книги (EIBF), Съвета на европейските писатели (EWC) и Федерацията на европейските издатели (FEP), с подкрепата на Европейската комисия. Наградата се присъжда на автори от всички държави, участващи в програмата за култура и творчество на ЕС ,,Творческа Европа“, която включва и страни извън Съюза.

Припомняме Ви, че за тази награда бе номиниран и бургаският автор Николай Фенерски за сборника “Любов, подслон, храна и вода”, както и Ангел Игов за "Кротките" и Иван Димитров за "Софийски дует".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега