Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Инж. Атанасов: Нямаме съмнения в качеството на пътищата

Инж. Атанасов: Нямаме съмнения в качеството на пътищата

През 2014-2015 г. Европейската комисия чрез своя лаборатория провери изградените и ремонтираните с европейско финансиране пътни участъци и нямаме съмнение в тяхното качество, заяви пред Нова телевизия инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ.

През2014-2015 г. Европейската комисия чрез своя лаборатория провери изградените иремонтираните с европейско финансиране пътни участъци и нямаме съмнение втяхното  качество, заяви пред Нователевизия инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ.

Той подчерта, че агенцията сеотнася изключително сериозно към постъпилото искане от народните представителиот БСП за проверка на пътищата и се подготвя задълбочен отговор. В нормативнатауредба точно и ясно е регламентирано кой, как и по какъв начин може да извършвапроверки по републиканската пътна мрежа, каза инж. Атанасов и  подчерта, че ЕК чрез ангажирана от нея европейскалаборатория вече е  извършила многопрофесионално изследване. Проверени са не само процедурите,  но са взети ядки от магистралите и съсспециализирана машина с падаща тежест е измерена носимоспособността напътищата. Докладъте много подробен и изпълняваме всички препоръки, така че съмнения по качествотона извършваното строителство и ремонтите нямам, категоричен е  инж. Атанасов. 

Относнопреминаването  от 1 януари 2019 г. отхартиена към електронната винетка при ползването на републиканската мрежа инж.Атанасов подчерта, че цените на винетките не се променят и ще бъдат същитекакто и през тази година. Шофьорите на леки автомобили, които по-рядко ползватпътната мрежа или нямат възможност да купят годишна или месечна винетка, щемогат да ползват уикенд винетка за почивните дни, която ще струва 10 лв. Свъвеждането на електронната система ще се засили и контрола, подчерта инж.Атанасов и обясни, че на неизрядните шофьори ще им бъде дадена възможност даплатят компенсаторна такса, а ако не го направят следващите стъпки са глоба инедопускане до технически преглед на автомобила. Инж. Атанаов съобщи още, чезаради по-добрия контрол приходите от винетки сега са с 26 млн. лв. повече отминалата година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега