Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Инж. Глосов: АПИ е спазила всички процедури по закон по отношение на пътя в Искърското дефиле

Инж. Глосов: АПИ е спазила всички процедури по закон по отношение на пътя в Искърското дефиле

Състоянието на пътя е един от факторите за тежката катастрофа в събота.

Агенция „Пътна инфраструктура“ е изпълнила всички процедури по закон като е изискала от строителя с 5 писма да отстрани констатираните дефекти на пътя през Искърското дефиле, заяви председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Светослав Глосов в ефира на бТВ. Следващата стъпка е завеждането на съдебен иск и по съдебен ред да се накара фирмата да отстрани за своя сметка констатираните дефекти.

"Инженерът на проекта по FIDIС също носи отговорност и трябва да предприеме мерки за отстраняване на пропуските", каза инж. Глосов. Пътят е в гаранция и тя изтича в края на тази година. Срокът е й 2 г.

Инж. Глосов подчерта, че на 5-те изпратени от агенцията писма от фирмата-изпълнител е получен един отговор за определяне на дата за провеждане на оглед. Той е направен и е посочен срок - до 15 август, да бъдат отстранени констатираните дефекти. Това обаче не е изпълнено.

На въпрос за изправността на монтираната мантинела инж. Глосов обясни, че тя е изпълнена съгласно спецификацията. Поставена е в градска среда, където скоростта на движение е по-ниска и нейното предназначение не е да спира 40-тонни автомобили. Мантинелата е монтирана заради голямата денивелация в участъка и е по норми, каквито са и в Германия.

Техническата спецификация е буквален превод на немската, заяви инж. Глосов. Според него длъжността на инженера по FIDIС, който е контролирал проекта и неговото изпълнение, е да определи технологията на изпълнение и материалите, които се използват, включително и при поставянето на ограничителните системи.

По повод сигналите, които са получени от органите на МВР, председателят на УС на АПИ посочи, че първите мерки, които АПИ е предприела за обезопасяване на участъка е ограничаване на скоростта и указания, че пътят е хлъзгав и има опасност за пътни инциденти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега