Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Инж. Глосов: Магистралите ни са най-евтини в Европа, но това не е за сметка на качеството

Инж. Глосов: Магистралите ни са най-евтини в Европа, но това не е за сметка на качеството

Новоизградените участъци от АМ „Тракия“ са посочени от ЕК като един от най-успешните проекти, реализирани с европейско финансиране през последните години.

"Изграждането на километър магистрала у нас е най-евтино в Европа, но това не е за сметка на качеството", заяви инж. Светослав Глосов от Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ в ефира на Нова телевизия. Той посочи, че новоизградените участъци от АМ „Тракия“ не случайно са посочени от Европейската комисия като един от най-успешните проекти, реализирани с европейско финансиране през последните години. 

"Не е добро състоянието на отсечките, които са построени преди повече от 30-40 години и досега не са основно ремонтирани. Това което предприемаме е да обновим старите участъци и съоръженията по тях, за да гарантираме безопасността на движение", подчерта инж. Гласов. Той посочи, че пътният сектор е недофинансиран от десетилетия, а поддържането на републиканската мрежа струва сериозни средства.

"В момента работим с ограничени финасови ресурси, но с въвеждането на тол системата ще бъдат осигурени много повече средства и ще се постигне нужният баланс между отделните участници в движението, тъй като леките коли сега финансират пътното поддържане, което е несправедливо", каза инж. Глосов.

Инж. Глосов съобщи още, че в следващите седмици предстои да стартират тръжните процедури за избор на изпълнители и за надзор на най-сложния участък от АМ „Струма“ през Кресненското дефиле.

"За отсечката от Благоевград до Крупник - в района на село Покровник, където в момента се извършват археологически проучвания очакваме археолозите да кажат дали част от откритите находки може да бъдат преместени или ще се търси решение за запазването им. Има различни вариани, но какъвто и да е вариантът това ще забави изграждането на отсечката от АМ „Струма“ вероятно с около 2 години", счита инж. Глосов.

Той обясни, че всички допълнителни дейности, които ще се наложи да бъдат изпълнени ще бъдат за сметка на републиканския бюджет, тъй като апликационните форми за отсечките са утвърдени. „Всичко, което ще доведе до оскъпяване на магистралата ще бъде за сметка на българския данъкоплатец“, каза инж. Глосов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега