Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Инж. Драгнев: Над 5 000 са издадените е-карти, бургазлии вече се адаптират

Инж. Драгнев: Над 5 000 са издадените е-карти, бургазлии вече се адаптират

По всяка вероятност, новата транспортна схема ще бъде пусната в експлоатация в края на октомври или началото на ноември. Очакванията са дотогава гражданите да са свикнали с електронната билетна система, а персоналът на "Бургасбус" да е вече обучен.

"В края на деня вчера издадените електронни карти за градския транспорт бяха над 5 000. Днес сигурно вече са много повече", коментира директорът на общинския превозвач "Бургасбус" - инж. Петко Драгнев пред "PoligrafF". Въпреки стреса и суматохата вчера, днес бургазлии малко по малко се адаптират към новата система, заяви той.

"Всяка промяна в навиците на гражданите среща някаква реакция. Но бургазлии са интелигентни хора, ориентират се бързо. Днес дори на най-натоварените спирки не е имало качване от другите врати и проблеми. Този въпрос малко се преекспонира", коментира още инж. Драгнев. По думите му големи скандали по спирките и в автобусите не е имало, просто промяната е достатъчно голяма, че да създаде известно напрежение.

Що се отнася до "километричните опашки", директорът на "Бургасбус" обясни, че те са традиционни за това време на годината. Имало и известно объркване с това, че Транспортната къща на ул. "Александровска" е единственото място, където се издават абонаментните карти с намаление. Гражданите, които ползват обикновените карти за пътуване, могат да си ги извадят и заредят и на Автогара Юг, Терминал “Меден рудник” и Автогара Запад.

"Винаги има опашки преди началото на учебната година. По това време няколко хиляди ученици се присещат, че е време да си изкарат карти. Просто в момента към тях се присъединяват и граждани, които искат да си изкарат редовни карти. Но чрез Вас искаме да им напомним, че такива могат да си извадят и от другите терминали, тъй като снимка не е необходима. Освен това, все още продаваме и хартиени карти", коментира инж. Драгнев.

Картите с намаление предоставят 90 пътувания за учениците и 50 за пенсионерите. Цените са около 70 стотинки за курс на учащите и около 80 стотинки за билет на възрастните бургазлии. Постепенно, според търсенето "Бургасбус" се готви да пусне и промоционални пакети с определен брой пътувания на по-ниска цена. Те ще се издават от вендинг автоматите и ще бъдат под формата на хартиен билет.

Що се отнася до електронните карти, те ще бъдат безплатни до 30-и ноември. След това, обясни инж. Драгнев, се предполага, че всички желаещи вече ще имат пластини. Засега е определена цена от 2 лева, която ще заплащат хората, които искат да подменят изгубена или повредена карта. Ограничение на сумата, която се зарежда в електронните карти няма. Нито минимум, нито таван, уточни шефът на "Бургасбус". Можете да заредите както 1 лев, така и 1 000 лева.

Другият горещ въпрос в момента се отнася до новата транспортна схема. За сега плановете на Общината е тя да бъде въведена в края на октомври, началото на ноември. "За новата транспортна схема ни трябва време за подготовка - както на персонала, така и на гражданите. Със сигурност ще има сериозна информационна кампания преди да пуснем новите линии", коментира инж. Драгнев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега