Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Инж. Маркова: Деца, които ядат чипсове и колбаси у дома, по-трудно свикват със здравословните менюта

Инж. Маркова: Деца, които ядат чипсове и колбаси у дома, по-трудно свикват със здравословните менюта

В детските заведения на Бургас не се допускат храни с хидрогенирани мазнини и консерванти.

Със започването на новата учебна година темата заздравословното хранене на децата отново е актуална. Във връзка с въпроси народители зам.-областният управител на Бургас проф. Севдалина Турманова иобщинският съветник Калояна Живкова проведоха работна среща технолога похраненето в Община Бургас инж. Яна Маркова.

По време на разговора инж. Яна Маркова подчерта, че вдетските заведения не се използват храни с хидрогенирани мазнини, консерванти и оцветители, не се сервират колбаси, нито се приготвят пържени ястия.Тестените изделия се приготвят с брашно по Утвърден стандарт, лютеницата е поБраншови стандарт, краве и козе кисело мляко по Български държавен стандарт,както и кашкавала и сиренето. Маслото, което се използва е от краве мляко с 82%масленост, мляното месо е само по стандарт "Стара планина". В менютона децата всяка седмица има минимум един път риба.

За съжаление деца на родители, които позволяват вкъщи да секонсумират храни като чипс, сладки с високо съдържание на захари, колбаси ит.н. трудно се адаптират с модела на хранене в детските заведения. За деца с доказани алергии и автоимунни заболявания сеизготвят индивидуални менюта от инж. Яна Маркова.

Проф. Турманова и Калояна Живкова отново акцентираха навъпроса с контрола на храните, които се доставят. Инж. Маркова уточни, чевсички продукти стриктно се контролират при приема в заведенията, както отинженер-технолога в община Бургас, така и чрез ежемесечни проверки отБългарската агенция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция.Вече е практика в проверките да се включват и родители.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега