Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Испанска гала за първи път в Бургаската опера

Испанска гала за първи път в Бургаската опера

Тази сряда кръвта на публиката в Държавна опера - Бургас ще кипне, защото сцената за първи път ще бъде завладяна от испанска гала. Мащабният концерт-спектакъл ще съчетае в едно неповторимо преживяване танц, музика и глас чрез изпълненията на фламенко балет, симфоничен оркестър и кантаора.

Тази  сряда кръвта на публиката в Държавна опера -Бургас ще кипне, защото сцената за първи път ще бъде завладяна от испанскагала. Мащабният концерт-спектакъл ще съчетаев едно неповторимо преживяване танц, музика и глас чрез изпълненията нафламенко балет, симфоничен оркестър и кантаора.

Испанскатагала ще се проведе на17-ти февруари от 19:00ч. в залата на Операта. Диригент на концерта е СвиленСимеонов, хореографията е дело на примабалерината Галина Калчева, аконцертмайстор е Йордан Ковачев.

Спектакълът  предлага панорамна гледка към испанската симфонична музика от първата половина на 20-ти век.  Период, в който  Париж се превръща в основен музикален център на Европа. В програмата са включени темпераментните танци:фламенко, бода, хабанера, сегидилия, хота, арагонез и фарандола. Щечуем и сюити от  „Кармен” и „Любовнамагия” на Жорж Бизе и Мануел де Файя.

Повечето композитори от програмата, като ЖоржБизе и Мануел де Файя, както  и ХоакинTурина, Руперто Чапи, Федерико Чуека и Херонимо  Хименес прекарват  няколко години в Париж. Там те  се срещат с редица известни личности, средкоито  Дебюси и Равел. На практика Франциядава музикалната основа на испанските композитори.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега