Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Италианска кухня, спортни коли и музикални удоволствия в Дните на Италия край Пантеона

Италианска кухня, спортни коли и музикални удоволствия в Дните на Италия край Пантеона

Вижте какво предстои през уикенда...

Дни на Италия ще зарадват бургазлии този уикенд. На 6 и 7 юли жителите и гостите на града ще имат възможността да се насладят на музикални изненади от италиански изпълнители, да опитат от произведенията на кулинарната демонстрация и да опознаят италианския бит и култура.

Сред специалитетите, които Даниеле Индако и Емилиано Гузела ще приготвят пред публика, са torre parmigiana (кула пармиджана) и Пай с миди и картофи.

Емилиано Гузела - завършил Училище за кулинария в гр. Генуа, след което трупа професионален опит в Съединените щати и се е утвърждава като един от най-ценените готвачи в Генуа. Именно там е и неговия над двадесет годишен професионален опит, създавайки кухнята на различни ресторанти, всички успешни, между които Mentelocale, Squarciafico, La Franca (рибен), Casa dei Capitani, Aciughe e belle donne и др. От септември 2018 работи като шеф на Öosteria в историческия център на гр. Генуа. Като шеф Емилиано Гузела е вдъхновен, със силни лидерски качества, изследовател в кухнята и преди всичко обича да приготвя рибни ястия, заради които е високо оценен от многобройните си фенове. Кухнята му е свързана с територията, традиционна, но с акцент върху иновациите.

Даниеле Индако - роден в Портофино и с български произход по майчина линия, от 1995 посещава все по-често България. Предприемач както в България така и в Италия, страстен почитател на кулинарията, израснал с традицията на италианската кухня и пренесъл това чувство и в България. В София стартира няколко успешни италиански ресторанта. Днес е собственик на ресторант в Италия, гр. Генуа, чийто шеф е Емилиано Гузела.

За любителите на италианските автомобили ще има демонстрация на Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio с 510 конски сили, най бързият SUV от класа си с двигател на Ferrari, спортният Fiat 500 Abarth с 180 конски сили и стилният Alfa Romeo Giulia.

В музикалната програма ще участва италианският изпълнител Морено Делсиньоре, който ще бъде гост на Бургас днес. Във втория ден на феста на сцената ще се качат повече от 20 артиста от Италия и света, които провеждат - турне фестивал "Видеофестивал живот" - 2019. В концерта ще вземат участие музиканти от Италия, Украйна, Норвегия, Латвия и Обединените Арабски Емирства.

Публика а ще има удоволствието да се наслади на вълшебна инструментална музика, в изпълнение на известният италиански композитор Александро Порчело, който е получил високата премия на Music Awards в Лос-Анжелис. В програмата ще се преплитат различни стилове и ще прозвучат песни на английски и италиански.

В рамките на фестивала ще се състои и специално представяне на книгата “Пътувам и ям из Италия” на Елизабет Минкили.  Откакто се помни, авторката живее, пътува и яде из Италия, а книгата е нейното обяснение в любов към тази богата на аромати и усещания страна. Премиерата ще бъде на 7 юли, от 18:30 часа.

Фотографската изложба на италианката Дениз Мацарела, озаглавена „Матера - нюанси“ също ще бъде част от Дни на Италия в Бургас. „Матера – нюанси“ събира в себе си едно въображаемо и същевременно много истинско пътуване. Акцентът не е поставен върху човека и неговите дела - главни герои са сградите с безкрайните си геометрични форми, извиквайки спомена за Питагор – виден гражданин на Матера. След края на феста тя ще се премести във “Флората”, където ще приема посетители до края на месец юли.

Всички събития ще бъдат с вход свободен. Мястото е Пантеона в Морската градина.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега