Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Йовковата "Албена" оживява на сцената на НХК в сряда

Йовковата "Албена" оживява на сцената на НХК в сряда

Това е история за една обречена любов, която задава сложния въпрос за красотата, греха и разкаянието.

”Албена” ще оживее на сцената на НХК на 19 септември от 19:00 ч. - 90 години след първата публикация на разказа във вестник „Зора” и 80 години след смъртта на неговия автор Йордан Йовков. Продукцията е на Театър “Българска армия” и режисьора Красимир Спасов.

В центъра на тази драма стои една от иконите на българската литература – Албена. Почти век след нейното написване, Албена е определяна като един от най- влиятелните женски образи в нашата литература. Сбор от красота, невинност, съблазън, грях и смирение, тя истински вълнува и днес. Това е история за една обречена любов, която задава сложния въпрос за красотата, греха и разкаянието.

„Звънкият смях”, „походката на кралица” и омайващото женско очарование на Албена, които я отличават от останалите, завършват картината на нейната изключителност. Но каква е цената на това да си различен в едно патриархално общество, за което красотата е грях? Има ли престъпление, ако мотивът е любов?Подсъдна ли е красотата и трябва ли да бъде заклеймена?

Сценичната среда на Красимир Вълканов и костюмите на Мария Диманова създават с точност атмосферата в „едно добруджанско село, малко преди Великден, в годините преди войните”, а Йовковите послания звучат повече от актуално и днес.

В постановката участват Гергана Данданова, Асен Кобиларов, Веселин Анчев, Луизабел Николова, Иван Радоев, Александър Дойнов, Стойко Пеев, Радосвета Василева, Петър Димов, Симеон Дамянов, Станислава Николова, Владислав Виолинов, Тигран Торосян, Мимоза Базова, Евелин Костова, Иван Налбантов, Йордан Алексиев, Калин Иванов.

Постановката гостува в Бургас по покана на Маруся Русева и “Арт Ателие”. Билети се продават на лятната каса до Часовника. За повече информация и резервации - тел. 0894/898-098.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега