Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Йовчев: Всички банки са стабилни към момента

Йовчев: Всички банки са стабилни към момента

„Банката е стабилна. Всички банки са стабилни към момента. Нямат ликвидни проблеми. Има достатъчно ресурси и инструменти на държавата да въздейства на всяка злонамерена атака. Да, има злонамерена атака”. Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветелин Йовчев. Той окачестви слуховете, разпространявани по адрес на една или друга банка, са с цел всяване на паника в населението, която да доведе до финансовото й дестабилизиране.

„Банката е стабилна. Всички банки са стабилни към момента.Нямат ликвидни проблеми. Има достатъчно ресурси и инструменти на държавата давъздейства на всяка злонамерена атака. Да, има злонамерена атака”. Това заяви пред журналисти министърът навътрешните работи Цветелин Йовчев. Той окачестви слуховете, разпространявани поадрес на една или друга банка, са с цел всяване на паника в населението, коятода доведе до финансовото й дестабилизиране.

Министърът посочи,че самият той е клиент на Първа инвестиционна банка и няма намерение да теглипарите си, успокоявайки гражданите, които обмислят да прекратят отношенията сис финансовото дружество.„Не съм си изтеглил парите и не възнамерявам да ги изтегля. Абсолютно категоричного заявявам. Парите не са огромни средства, но са съизмерими с моята заплата“, заяви той.

От своя страна,главният секретар на МВР – Светлозар Лазаров каза в ефира на БНР, че проверкивъв финансови институции не са назначени. „Мога съвсем категорично дазаявя, че нито аз, нито който и да е служител от Министерството на вътрешнитеработи, е изпращал служители, които да следят какво се случва в момента предофисите на финансовите институции, в това число и банкови“, поясни Лазаров.

Той обясни, чеатаката срещу банките се осъществява чрез SMS-и и имейли. Слуховете се разпространяват бързо иобществената реакция е лавинообразна, причинявайки опашки пред банковитеклонове и ATM-устройствата.

Премиерът ПламенОрешарски също коментира разразилата се буря, заявявайки, че е нормално всветлината на ситуацията с КТБ да се следи състоянието на банките у нас, но домомента не се наблюдават колебания в устойчивостта на която и да било от тях.

"Не виждам повод за притеснения на гражданите. Странатаразполага с достатъчно инструменти, имаме много добро сътрудничество с БНБ, щеподкрепим всички нейни усилия инструментално и ресурсно, за да не допуснемкаквото и да било разколебаване на доверието на гражданите в една или другаинституция", коментираминистър-председателят.

Проверка на PoligrafF.netустанови, че в действителност предклоновете на ПИБ в града се трупат граждани, които търсят услугите на касата набанката. Офисите работят, нопоради наплива от хора се образуват опашки.

Проблеми се наблюдават и с достъпадо сайта на банката, който по всяка вероятност е претоварен порадимногобройните потребители, които се опитват да осъществят контакт.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега