Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Йотова: Българите не желаят предсрочни избори

Йотова: Българите не желаят предсрочни избори

"Българите не желаят предсрочни избори. Политиците са тези, които говорят за предсрочни избори, уреждайки собствените си желания и сметки. Хората искат стабилност, доходи, пенсии, искат нормален живот". Това каза днес в Бургас кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Илияна Йотова.

"Българите не желаят предсрочни избори. Политиците са тези, които говорят за предсрочни избори, уреждайки собствените си желания и сметки. Хората искат стабилност, доходи, пенсии, искат нормален живот". Това каза днес в Бургас кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Илияна Йотова.

Тя поясни, че „българските граждани искат да дадат шанс на правителството на Орешарски да изпълни онази  програма, която са начертали. У тях вече има желание за корекции в част от социалните политики“, коментира Йотова.

„Бяхме приятно изненадани от изключително голямата численост на хората,  които присъстваха на нашите срещи в Бургас през последните два дни. Един от генералните изводи, до които достигнах е, че дискусията с хората в България е много по-европейска, отколкото дискусията, която се води в медийното пространство на жълтите павета. Хората са активно интересуващи се от това как едни или други решения влияят върху  политиката в България, защо се взема едно или друго решение от НС, интересуват се от темата кога ще влезем в Еврозоната, до решаването на проблема с ромите“, заяви Йотова.  

По думите ѝ Коалиция за България и БСП са избрали да водят „вярната кампания“. „Не толкова на публичните дебати, защото те за съжаление се превръщат в едно голямо надвикване, а кампания с многобройни срещи с хората“.

По повод призивите за това България да стане президентска република, Йотова коментира, че такива внушения в навечерието на европейските избори са напълно нелепи и вредни за страната ни. „След тежката ситуация, в която изпадна страната ни след управлението на Бойко Борисов, не можем да оставим управлението на цялата държава в ръцете на една единствена политическа сила", завърши тя.  

"Хората искат промяна на статуквото, такава каквато можем да дадем само ние, защото предлагаме модел, в чийто център ще са хората и техните жизнени нужди. България има много голяма полза от това Мартин Шулц да е президент на ЕП, не само заради приятелството си със Сергей Станишев, но и заради доброто си отношение към страната ни. Така ще имаме едно справедливо отношение към България и повече няма да бъде в задния двор на ЕС", коментира другият кандидат за място в Европарламента Момчил Нейков.

От своя страна бургаският кандидат за евродепутат Николай Тишев допълни, че за българските социалисти това е много ползотворна кампания, защото имало редица срещи не само с симпатизанти на БСП, но и с много хора извън партийния актив. "Те разбират, че ниe можем да помогнем с решаването на много от техните проблеми", каза Тишев.

Въпросът с обезщетенията на тракийските бежанци

Търсенето на решение на въпроса с обезщетенията на тракийските бежанци продължава, каза в отговор на журналистически въпрос Илияна Йотова. „Тази тема е на дневен ред в две направления. Едното е това, което прави собствената ни държава и другото – това, които ние правим в Европейския парламент.  

Преди години именно Коалиция за България и БСП поставиха в Европейския парламент темата за обезщетенията на тракийските бежанци. Тогава Евгени Кирилов внесе едно изменение в доклада, който отчита напредъка на Турция по пътя ѝ към Европейския съюз. В което се казва простичко, че докато не се реши този проблем, едва ли може да се затвори една от главите за присъединяването на тази страна към  общността. Тази линия ние не сме я изоставили до ден днешен. Последният доклад, който се гласува за напредъка на Турция беше само преди месец и половина, в който ние отново предложихме тези текстове и ги напомняме всеки път".      

Йотова каза още, че тези доклади се правят всяка година и въз основа на тях Европейската комисия решава дали за дадена страна може да бъде направена следващата стъпка към присъединяването към ЕС. „Докато този въпрос не се реши, те няма да получат нашето положително становище“, беше категорична Илияна Йотова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега