Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КАТ с акции срещу шофирането след употреба на алкохол и наркотици по празниците

КАТ с акции срещу шофирането след употреба на алкохол и наркотици по празниците

МВР засилва контрола върху трафика и в районите на храмовете и площадите, където ще има мероприятия.

През празничните дни Пътна полиция ще провежда и специализирани полицейски операции, съобщиха от МВР. Те ще са насочени към проверки за шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества, както и към всички, които са нарушили Закона за движение по пътищата.

Във връзка със засиления трафик допълнителни екипи на Пътна полиция ще бъдат позиционирани на ключови места от републиканската пътна мрежа, за да упражняват контрол и да помагат в регулирането на движението, при нужда.

По отношение на охраната на храмовете и местата, на които се очаква голямо струпване на хора, от Охранителна полиция са разпоредени и проведени срещи с отговорниците на обектите и представители на Българската православна църква, с които са обсъдени мерките за сигурност. Преди и по време на служенията в храмовете и манастирите, представители на Охранителна полиция ще извършват проверки на лица със съмнително поведение.

Екипите ще следят и да няма паркиране на автомобили в близост до местата на обредите, както и за изоставени или забравени багажи. Силите на реда няма да допускат до масовите мероприятия хора, употребили алкохол или наркотици, носещи обемисти багажи или оръжие. Недопустимо е и носенето на пиротехника.

Във  връзка с осигуряването на пожарната безопасност и защитата на населението по време на предстоящите чествания на църковния празник „Възкресение Христово – Великден”, както и свързаните с него почивни дни, бяха извършени проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност в обекти, в които ще се провеждат тържествени ритуали, както и в сгради с очаквано настаняване на посетители през празничните дни.

Проверени са общо 1 606 обекта – в т.ч. църкви, манастири, параклиси и други православни храмове, в които ще се провеждат тържествени ритуали, както и обекти с очаквано настаняване на посетители през празничните дни /хотели, хижи и др./. Обърнато е особено внимание на създадената организация за пожарна безопасност в обектите и създадените условия за осигуряване на безопасна евакуация. Дадени са указания на църковните служители за ограничаване предпоставките за възникване на пожари.

В 446 от проверените обекти пожарникарите са констатирали несъответствия с изискванията за пожарна безопасност, най-често изразяващи се в: липса на пожаротехнически средства за първоначално пожарогасене, неизвършено техническо обслужване или необозначаване на същите, липса на документи за създаване на организация за осигуряване на пожарната безопасност, липса на аварийно евакуационно осветление, наличие на евакуационни изходи, вратите на които се отварят по посока, обратна на посоката на движение при евакуация, необозначени евакуационни пътища и изходи и др. За отстраняване на констатираните несъответствия с правилата и нормите за пожарна безопасност, органите за ПБЗН са връчили 232 документа.

Осигурена е готовност на дежурните екипи за осъществяване на ефективни пожарогасителни и спасителни действия.  142 служители от структурните звена за ПБЗН  ще дежурят в обекти, където ще се проведат тържествените чествания. Предвидено е и дислоцирането на 29 автомобила на територията на по-големите църкви, манастири, и други православни храмове в страната.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега