Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КАТ стартира втория етап от акция "Зима"

КАТ стартира втория етап от акция "Зима"

Днес започва вторият етап от тазгодишната акция "Зима". В дните до 22-ри ноември акцентът в работата на КАТ ще пада върху пешеходците - тяхното поведение на пътя и отношението на водачите към тях.

Днес започва вторият етап от тазгодишната акция "Зима". В дните до 22-ри ноември акцентът в работата на КАТ ще пада върху пешеходците - тяхното поведение на пътя и отношението на водачите към тях.

Етапът е наречен символично "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя". В тази връзка 15 ноември е обявен за Световен ден на жертвите на пътя - ден без жертви с пешеходци на пътя. Като двете най-рискови групи са определени подрастващите и възрастните хора.

По данни на МВР, най-застрашени да бъдат блъснати от автомобил през есенно-зимния период са възрастните пешеходци. Мъжете на възраст над 50 години са участници в движението от най-рискова група, тъй като при тях често се получава пресичане на платното без изчакване на приближаващите автомобили.

Друга рискова група са подрастващите, които не обръщат внимание на натоварения пътен трафик, както и на възможните опасности, които ги дебнат по пътищата. Ето защо сигурността на децата на пътното платно зависи най-вече от възрастните.

В тази връзка от сектор „Пътна полиция” - Бургас съветват: видите ли деца на или край пътя задължително намалете скоростта или дори спрете за да се избегне опасна ситуация. Заобикаляйте отдалече и с минимална скорост спрели на спирки автобуси и тролейбуси, от които слизат и се качват пътници.

Паралелно с втория етап, КАТ ще продължи и проверките за зимната готовност на автомобилите. Времето от 11 до 30 ноември ще е периода за подготовката на автомобили при зимни условия, като 27 ноември е обявен за Ден без жертви с водачи, загинали в автомобилите си на пътя.

Акция „Зима” е с продължителност от един месец. При нея служители от „Пътна полиция” проверяват подготовката на автомобила за движение при зимни условия, тъй като е анализирано, че внимателната подготовка може да повлияе за намаляване броя на пътните произшествия, пострадалите и загиналите в тях.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега