Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗК глоби "Булгаргаз" с над 23 млн. лева за злоупотреба с господстващо положение

КЗК глоби "Булгаргаз" с над 23 млн. лева за злоупотреба с господстващо положение

Комисия за защита на конкуренцията наложи наказание на "Булгаргаз" ЕАД за злоупотреба с господстващо положение. Компанията отнесе глоба от 23 377 600 лева за това, че е прилагала нелоялни търговски условия по договорите за обществена доставка на природен газ между август 2010 и декември 2012 година.

Комисия за защита на конкуренцията наложи наказание на "Булгаргаз" ЕАД за злоупотреба с господстващо положение. Компанията отнесе глоба от 23 377 600 лева за това, че е прилагала нелоялни търговски условия по договорите за обществена доставка на природен газ между август 2010 и декември 2012 година. Решението на Комисията може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Според решението на КЗК, компанията доставчик е принуждавала клиентите си да удължават срока на договорите си без да предостави възможност за преговори и обсъждане на условията. Освен това, от "Булгаргаз" поставяли определени условия, бе които договорите не могат да продължат да съществуват. Едновременно с това, въпросните условия не предоставяли никакви права на клиента.

Дружеството задължавало клиентите си да заявяват количества природен газ за следващата година по едностранно наложени Указания и Таблици със заложени в тях формули. Тези указания от фирмата доставчик водели до необосновано завишаване на количествата газ, които потребителите заявяват за следващата година, а това от своя страна може да доведе до неизпълнение на задълженията на клиентите за приемане на заявените количества.

Поведението на дружеството се определя като експлоативно поради липсата на алтернативен обществен доставчик. Независимо от неизгодните условия, клиентите били принудени да продължат да се снбдяват с природен газ от компанията. Ако пък "Булгаргаз" вземел решение да прекрати договора, поради неизпълнени условия,  това би довело до лишаване на клиентите от гарантираната им по закон непрекъснатост на доставките на природен газ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега