Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: В аквапарковете трябва да има информация за цените и условията на услугите

КЗП: В аквапарковете трябва да има информация за цените и условията на услугите

Аквапарковете са често посещавани обекти в летните жеги, но могат да крият и опасности.

Аквапарковете са често посещавани обекти в летните жеги, но могат да крият и опасности. Затова те трябва да бъдат оборудвани с предупредителни табели за евентуални ограничения по отношение на възраст и килограми на лицата, които могат да ги ползват. Освен това, трябва на видно място да бъдат посочени и цените, които потребителите трябва да заплатят за различните услуги. Това заявиДимитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите (КЗП), в телевизионно интервю.

"За всеки атракцион поотделно трябва да имаинформация за възрастовите граници подили над които не може да бъда използван. Задължително е обявяването на цената, както и на продължителността на използването на съоръжението срещу тази цена. Акоима допълнителни услуги, те също битрябвало да бъдат отбелязани на информационните табели", обясни Маргаритов в ефира на БНТ. Той добави, чепотребителите следва да бъдат предварително осведомени и за това какво би следвалода се заплати, ако оставят детето си в детски кът с аниматори, например.

Шефът на КЗП уточни, че аквапарковете представляват строителни съоръжения, които севъвеждат в експлоатация съгласно изискванията на Закона за устройство на територията. Търговците трябва да поддържатрегулярна техническа документация за извършване на периодични инспекции затехническото състояние на тези съоръжения и за тяхната изправност. Споредпредседателя на КЗП регулярното поддържане на техническия паспорт иизвършването на технически проверки са най-важната гаранция, че няма да сестигне до инциденти. Затова Комисията проверява за воденето на тези регистри.

"Независимоот това, че имат усещането, че всичко е наред в дадено съоръжение и че е налицецялата информация, родителите да неизпускат децата от очи, защото понякога рисковете, особено когато говоримза вода, са големи и могат да се случат инциденти за кратко време и на многоплитко", посочи още Маргаритов. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега