Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Внимавайте какво включват All Inclusive пакетите за лятната почивка

КЗП: Внимавайте какво включват All Inclusive пакетите за лятната почивка

Шефът на КЗП призова потребителите да проучват внимателно какво включват All Inclusive пакетите, за да не се оскъпи лятната им почивка от допълнителни услуги.

"Акопродаденият от хотелиера или туроператора пакетза лятната почивка включва чадъри ишезлонги на плажа, това е задължение, което трябва да бъде изпълнено. Впротивен случай Вие имате право да предявите претенция, както за всяка другавключена в предварително избрания пакет услуга, която хотелиерът не е всъстояние да Ви предостави". Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите ДимитърМаргаритов вефира на bTV.

Шефът на КЗП призова потребителите да проучват внимателно какво включват All Inclusive пакетите, за да не се оскъпи лятната им почивка от допълнителни услуги. Наредбата, с която официално севъвежда понятието „All Inclusive”,изброява изчерпателно услугите, които задължително трябва да бъдат предоставенипод тази формулировка и сред тях чадъри и шезлонги не фигурират, предупреждава още той.

"Хоратасе облъчвани с най-различни оферти оттипа Ultra All Inclusive и т.н., но подобни легалнидефиниции няма и е въпрос на интерпретация на тези, които ги предлагат", посочи Маргаритов и уточни, че ако обещана в документа услуга не е предоставена, потребителят има право да предяви претенция.  

Председателятна КЗП обърна внимание на това, че по-често разочарованието е резултат от разминаванетомежду очакванията на потребителя и реално полученото. Това явление се наблюдава не само на чуждите туристи, но и на родните потребители. 

Маргаритов припомни, че завсеки проблем, като разминаване между обещаното и реално предоставеното,несъответствие на категоризацията или липса на определен тип услуги, потребителитемогат да потърсят съдействие от самия хотелиер или от туроператора, когаторезервацията е чрез посредник. Ако не получат необходимото внимание и грижа,биха могли да сезират Комисията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега