Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Все повече нашенци започват да пазаруват онлайн

КЗП: Все повече нашенци започват да пазаруват онлайн

Само за последните 12 месеца, броят на онлайн търговците е нараснал с 19%.

Все повече нашенци започват да пазаруват онлайн. В момента България се доближава до среднотоевропейско равнище на пазаруващите през Интернет. У нас 30% от потребителите саонлайн ориентирани, общо в Европа – около 50%. Това показва статистиката на една от водещите хостинг компании, цитирана от председателя на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

"Има силно увеличаване на интересакъм онлайн търговията в България от страна на тези, които имат желание даосъществяват такава дейност през интернет. Важното е да направим така, че тазитърговия да не създава пречки пред хората, да не ги вкарва в излишни разходи, апо-скоро да им помага да направят по-добрия информиран избор и да инвестиратсредствата си правилно и така, както пожелаят", подчерта Маргаритов.  

Само за последните 12 месеца, броят на онлайн търговците е нараснал с 19%, показва още статистиката. Напълно естествено, това води и до ръст на казусите, свързани с пазаруването в мрежата. По думите на председателя,постъпващите в КЗП жалби във връзка с онлайн сделки вече конкурират тези вконвенционалната търговия.

Маргаритов съобщи, че при извършените над 2000 проверки наелектронни магазини от началото на годината все още най-честото нарушение е опитътна търговци да ограничат правото на потребителите да връщат закупените поИнтернет стоки в 14-дневния срок. Председателят предупреди,че все още има опасност и от т.нар. мними търговци, които при изискване за авансовоплащане може да вземат парите, но изобщо да не доставят стока.  

Маргаритов посъветва преди покупкавинаги да се прави съпоставка на различни оферти и препоръча доза критичносткъм споделените в Интернет впечатления от потребителите относно даден търговец,тъй като може да се окажат нож с две остриета. Той насочи вниманието и къмзащитата на лични данни при подобен тип сделки.

"Когато един търговец изискваповече, отколкото е необходимо, например трицифрения код на банковата карта,трябва да сме внимателни, защото може да се стигне до злоупотреби", подчертапредседателят.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега