Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Извършихме около 2 500 проверки по морето

КЗП: Извършихме около 2 500 проверки по морето

Съставени са 150-160 акта за нарушения като основното е несъвпадение между обещаното и предоставеното в заведения и хотели.

Около2 500 проверки в търговски и туристически обекти по Черноморието е извършилаКомисията за защита на потребителите от началото на летния сезон. Съставени са150-160 акта за нарушения като основното е несъвпадение между обещаното ипредоставеното в заведения и хотели. Такива са и най-честите сигнали оттуристи. Има и оплаквания от неизрядни отношение между търговци, които могат да повлияят на почивката на потребителите. Това съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите(КЗП) Димитър Маргаритов в телевизионно интервю.

Той припомни един от най-тежките случаи тази година, когато на 210 нашенци бе отказано настаняване в хотел, заради неуредени сметки с туроператорската компания. За щастие, след намесата на институциите, туристите са получили ключове за стаите си.

Що се отнася до таксите от типа "празен стол", "празна чиния" и т.н., в ефира на Нова Маргаритов посочи, че това са по-скоро екзотични случаи, но те нарушават правата на потребителите. Той даде пример с т.нар. такса "желание на клиента", коятобе начислена на посетители на заведение в Кранево, пожелали допълнителнаобработка на поръчаното ястие.

Според него това е нарушение, тъй като услугатане е предвидена в менюто, а законът изисква предлаганото в заведението да сеописва там. Но отново подчерта, че това са по-скоро спорадични случаи, защотостатистиката на Комисията показва, че в последните години нарушениятанамаляват. 

Маргаритовпотвърди, че проверките на КЗП по морето продължават до края на сезона, катопосочи, че те не би следвало да смущават осъществяващите дейността си съгласноизискванията на закона търговци.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега