Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Има механизми за защита при проблем с трансакции и неправомерно изтеглени суми

КЗП: Има механизми за защита при проблем с трансакции и неправомерно изтеглени суми

От КЗП напомнят на гражданите да бъдат внимателни и да съблюдават всички правила за финансовата си сигурност.

По празницитеклоновете на банките са затворени и хората обикновено прибягват до теглене напари от банкомати или разплащане с карти в магазините. В случай на неуспешен опит за теглене от АТМ устройство, но отчетении неотменени трансакции, както и при установено неправомерно източване на средства от сметката съществуватмеханизми за възстановяване на сумите, напомня Комисията за защита на потребителите (КЗП).

Ако на екрана набанкомата се появи надпис, че трансакцията е неуспешна и не може да бъдеизвършена в момента, а парите са отчетени като изтеглени, веднага се обадете в кол центъра на банката, която е издалакартата Ви, съветват от Комисията. В случай, че не успеете да се свържете, в първия работен денпосетете най-близкия клон на банката и подайте възражение. В 14-дневен срок следва да получитеотговор. Ако не Ви удовлетворява, можете да се обърнете за съдействие къмфункциониращата към КЗП Помирителнакомисия за платежни спорове.   

При тегленето повреме на празници има по-голям риск и откражби, тъй като се ползват външнибанкомати. Точно в такива периоди е най-вероятно да бъдат поставени скимиращи устройства, които могат дакопират данните от картата Ви и да откраднат пин кода. Това са и едни отнай-честите измами с пластики, според специалисти.

От КЗП напомнятна гражданите да бъдат внимателни и дасъблюдават всички правила за финансовата си сигурност, както при трансакции на суми от терминални устройства АТМ и ПОС, така и при загуба или кражба на картата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега