Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Покупките директно от производителя крият повече рискове за потребителя

КЗП: Покупките директно от производителя крият повече рискове за потребителя

Той препоръча хората да се въздържат от такива покупки, особено когато става дума за хранителни стоки.

"Покупките директно от производителя извън магазините крият повече рискове за потребителя", това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по БНР – Шумен. Той препоръча хората да се въздържат от такива покупки, особено когато става дума за хранителни стоки.

"В магазините имате гаранция. Респективно – ако нещо не е наред, могат да се вземат мерки. Когато говорим за нерегламентирано предлагане, особено на хранителни продукти или напитки, рисковете са много по-големи и невинаги може да се установи всичко така, както бихме могли да го направим, когато става въпрос за пазаруване в търговските обекти", обясни Маргаритов и предупреди, че всяка стока може да бъде потенциално опасна.

"Най-различни са продуктовите групи стоки – детски играчки, облекла, предмети. Ако не отговарят на въведените стандарти, биха могли да представляват риск за здравето и живота на хората, по-често – за децата", коментира Маргаритов. 

„Когато гражданите попаднат на опасна стока, трябва да сезират съответните органи, защото тази стока може да е разпространена вече на пазара и по този начин рисковете съществуват, независимо, че конкретният потребител я е идентифицирал и няма да я използва“, обърна внимание той.

Маргаритов информира, че потребителите имат право да получат обратно платеното за такива опасни стоки, когато бъдат конфискувани и забранени.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега