Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Потребителите могат да не плащат сметката за тока до произнасяне по жалбата им

КЗП: Потребителите могат да не плащат сметката за тока до произнасяне по жалбата им

Срокът за произнасяне на търговеца е 30 дни, в които доставчикът няма право да преустановява предоставянето на електричество.

Потребителите не са длъжни да плащат сметката за тока до произнасяне по жалбата им при съмнение за надписана консумация, поясняват от Комисията за защита на потребителите във връзка със завишеното потребление на ток. Срокът за произнасяне на търговеца е 30 дни, в които доставчикът няма право да преустановява предоставянето на електричество.

Всекипотребител, който счита, че му е начислена сума за повече от изразходваната отнего електрическа енергия, следа да подаде жалба към електроразпределителнотодружество. Вслучай че дружеството се произнесе, че начислената сума е за реално консумиранаенергия, потребителят ще бъде длъжен да заплати месечната си сметка. Независимоот това, ако той продължава да счита, че е некоректно таксуван, може да потърсиправата си по съдебен ред.  

Дотази постановка се стигна след потвърдено от съда становище на КЗП, че електроразпределителнотодружество няма право да спира електричеството на свой абонат подари просроченамесечна фактура преди да се произнесе по подаденото възражение на своя абонат.Същото важи и по отношение на топлофикациите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега