Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Принудителното заплащане за наем на шезлонг с шалте е нелоялна практика

КЗП: Принудителното заплащане за наем на шезлонг с шалте е нелоялна практика

По закон санкцията за подобно нарушение е до 30 000 лв., а при повторно – до 50 000 лв.

Принудителнототаксуване при отдаването под наем на шезлонг и чадър в комбинация с шалте, безпотребителят да има право да избере само едно или комбинация от тях, е нелоялнатърговска практика, категоричен е  председателятна Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Подобен случай е констатиран от институцията на плаж "Нестинарка", в рамките на проверка с "таен клиент", посочи Маргаритов в ефира на Нова телевизия. На ивицата там е поставена табела, на която са обявени поотделно цени завсяка от услугите, но потребителят по никакъв начин не разбира, че не може даси наеме само чадър и шезлонг, а задължително и шалте.

Маргаритов показаконстативния протокол, в който са отразени тези обстоятелства, и съобщи, чепредстои на следващото си заседание Комисията да се произнесе за наличие нанелоялна търговска практика. По закон санкцията за подобно нарушение е до30 000 лв., а при повторно – до 50 000 лв. Подобнанелоялна практика на плажа се установява за първи път, но в Комисията вече сапостъпили първите сигнали от туристи чрез разкритите за този сезон виртуалниприемни по Черноморието.

"Тези сигнали основно касаят хотели и заведения –дублирани резервации, непредоставяне на услуги, които първоначално са билиобещани от туроператора или хотелиера”, конкретизира председателят. И уточни,че такива нарушения са срещани и в изминали сезони, но няма тенденция да сеприлагат от едни и същи търговци.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега