Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Търговци примамват по-възрастни хора на демонстрации с обещания за подаръци

КЗП: Търговци примамват по-възрастни хора на демонстрации с обещания за подаръци

"Хората отиват на тези презентации, където с много красиви думи те могат да бъдат подведени да си закупят неща, които не са им необходими".

"Достаинтересен и напоследък все по-често практикуван способ за търговия е продажбатана стоки извън търговски обект по време на презентации в зали", посочи председателятна Комисията за защита на потребителите(КЗП) Димитър Маргаритов в ефира на "Фокус".

"Особенопо-възрастни хора получават примамлива покана да посетят презентация, катоидеята е че те, дори и нищо да не си закупят, ще получат някакъв подарък.Понякога и чисто социални са движещите сили – за общуване. Така хората отиватна тези презентации, където с много красиви думи те могат да бъдат подведени даси закупят неща, които не са им необходими. Или пък да се предоверят навнушенията за качествата на тези продукти – особено, ако говорим за ефекта поотношение на здравословното състояние, и да решат да си ги вземат. Впоследствиеобаче да установят, че или нямат нужда от тях, или че далеч не са чак толковаголяма панацея, за каквато се представят тези продукти“, обясни Маргаритов.   

Тойприпомни, че в случаите на търговия извън търговския обект, потребителите иматправо на отказ в 14-дневен срок от закупуването на стоката и да получат обратнопарите си в същия срок след като я върнат на търговеца. 

"Некаразумно да подходим. Да не се предоверяваме само на красиви думи, а да задавамеважните въпроси, когато в рамките на презентацията у нас съществува съмнение заедно или друго обстоятелство относно характеристиките на тези стоки. И дакупуваме в рамките на подобни презентации тези стоки само на базата наинформиран избор и на съзнанието, че имаме право на отказ“, препоръчапредседателят на КЗП.   

Маргаритовпредупреди, че трябва особено внимателно да се подхожда в случаите, в коитозакупуването на стоки от презентации е съпроводено с отпускането на заеми. „Следтова – освен, че е възможно да се окажем с нещо, което няма да използваме и дасме дали за него доста пари, може и да се видим натоварени с допълнителниплащания заради лихвите по бързия кредит“, завърши той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега