Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП глоби сайтове за автомобилни гуми - спестявали информация

КЗП глоби сайтове за автомобилни гуми - спестявали информация

По отношение на настъпващата пролет, Маргаритов апелира потребителите да бъдат бдителни.

Комисията за защита на потребителите санкционира сайтове за автомобилни гуми. При 13 от всички 24 електронни магазина, проверени в рамките на тематична кампания на институцията, са открити нарушения. Най-често срещаните са непълно предоставяне на задължителна информация, посочват от контролния орган.

"Тя еважна и макар че повечето потребители я знаят преди да са отворили въпросниясайт, все пак всеки онлайн търговец е длъжен да спазва закона", коментирапресдседателят Димитър Маргаритов в ефира на БНТ. По думите му, едноот основните констатирани несъответствия са липсата на напомняне напотребителите за правото им на отказ от онлайн покупката в 14-дневен срок. Друго нарушение елипсата на информация за алтернативно решаване на възникнал спор междупотребителя и търговеца по повод покупката.

"От няколко години много активно,включително и в онлайн среда, се развиват способите за алтернативно решаване наспорове – т.нар. помирителни комисии. Има онлайн платформа, която съдейства напотребителите това да става по-бързо и лесно, когато говорим за трансграничнипотребителски спорове. И тази информация трябва да е налична във всичкиелектронни магазини”, разясни Маргаритов.

По отношение на настъпващата пролет, Маргаритов апелира потребителите да бъдат бдителни, когато се възползват от т.нар. "сезонни намаления". Председателят на КЗП посочи и някои от най-често срещаните капани, от които трябва да се пазим, като например "намаленията в намаленията".

"Когато търговецът Ви каже, че нещо е на 70% намаление, след катопреди това е било на 20% и сега му е добавил още 30%, това не е истина", казаоще председателят на КЗП. По думите наМаргаритов в Интернет средата има търговци, които правят опити да вдигнатцената непосредствено преди кампанията, за да обявят впоследствие по-голяма „отстъпка”.Но според него потребителите изграждат култура да следят динамиката на пазара ида улавят подобни опити за нелоялна търговска практика.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега