Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП забрани на онлайн магазин за мебели да подвежда клиентите си

КЗП забрани на онлайн магазин за мебели да подвежда клиентите си

Друг електронен магазин пък е поддържал на страницата си липсващ в склада му артикул с атрактивна цена.

Комисията за защита напотребителите (КЗП) забранина онлайн търговец да подвежда клиентите си, че продава маси с MDFплоскости с естествен дъбов фурнир, докато в действителностпокритието им е релефно PVC фолиос цвят „дъб”.   

Въпросниятелектронен магазин представя артикула с наименованието „МасаThyholm” 120 см. метал/дъб”. Към момента на проверката в разширеното описаниее посочено, че MDF плоскостите са сдъбов фурнир от „много дребно нарязани, залепени под натиск дървени влакна”.Добавена е и информацията, че „дъбът е вид много устойчива твърда дървесина”.По такъв начин у потребителя остава погрешнотовпечатление, че на доста изгоднацена от 75 лв. може да закупи масаот дъб с метална конструкция с размери80 х 120 х 76 см.

В случай че търговецът не извърши промяна назаблуждаващата информация, ще последва втора санкция – този път за неизпълнениена заповедта за забрана на нелоялната практика.  

Друг електронен магазин пък е поддържал на страницата си липсващ в складаму артикул с атрактивна цена, на която не е бил в състояние да го достави.Дни след потвърдена по електронната поща заявка, представител на търговеца се еобаждал на клиента и го е уведомявал, че цената на въпросния продукт („Трестан шампоан седембилки”) не е обявената на сайта и впоследствие потвърдената по имейла 3,39 лв.,а 7,79 лв.  

И в дватаслучая чрез невярна информация приобявена промоция потребителят е привлечен да закупи стоки на около два пътипо-ниски от редовните цени. В единия става дума за нереално намаление, а вдругия – за подвеждащи данни за съществени характеристики на предлаганитепродукти – все едни от най-важните елементи, които имат пряко отношение привземането на решение за покупка.  

Комисията екатегорична, че това са нелоялнитърговски практики, поради което е издала заповеди за забрана прилагането им в бъдеще. Санкциите са до 30 000лв. за всеки от търговците.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега