Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП започва проверки на увеселителни обекти за деца

КЗП започва проверки на увеселителни обекти за деца

На проверка ще подлежат детски площадки, надуваеми пързалки и замъци, бънджита влакчета. Паралелно се проверяват и стоки като скейтбордове, ролери и скутери за деца.

Комисията за защита на потребителите започна масирани проверки на увеселителните съоръжения за деца в цялата страна. Инспекциите вече стартираха, като днес до обяд КЗП провери 11 обекта с над 25 съоръжения в столицата. На проверка ще подлежат детски площадки, надуваеми пързалки и замъци, бънджита влакчета. Паралелно се проверяват и стоки като скейтбордове, ролери и скутери за деца.

„Ще проверяваме, както наличието на документи, които доказват, че съоръженията са въведени в експлоатация, съгласно изискванията на действащото законодателство, така и дали е налице предварителна информация, насочена към потребителите, която да ги ориентира какво представлява всяко съоръжение и какви рискове крие евентуалната му експлоатация, деца под каква възраст не бива да бъдат допускани и пр. Ще извършваме и визуална проверка на съоръжението и ще установим дали то е сглобено и се експлоатира по правилен начин.” Това съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Акцията в столицата продължава до края на деня, а кампанията ще бъде актуална до края на лятото на територията на цялата страна. Целта е да бъдат обхванати максимален брой обществено достъпни покрити и закрити увеселителни обекти с поставени аткракционни съоръжения в тях като надуваеми пързалки, замъци, джунгли, както и въртележки и блъскащи се колички, гондоли, бънджита, въжени атракциони, отдавани под наем акумулаторни коли, мотори и др. 

Проверки текат и в туристическите обекти (хотели, заведения) по Българското Черноморие за наличие на удостоверение за категоризация и за съответствие на предоставяните услуги с дадената категория. 

През целия летен сезон във Варна, Бургас и по-големите морски курорти ще работят приемни на КЗП, в които туристите ще могат да получат информация за своите права, да направят консултация или да подадат сигнал за нередност. Националният телефон на потребителя е 0700 111 22. Експертите на КЗП съветват родителите да обръщат внимание на информацията, която се предоставя за съоръженията, а ако липсва такава - да не допускат децата им да ги ползват. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега