Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП и Министерството на туризма проверяват заведение за такса "празен стол"

КЗП и Министерството на туризма проверяват заведение за такса "празен стол"

Повод за проверките е публикувана в социалните медии снимка на касова бележка, според която ресторант в Созопол таксува клиентите си за незаетите места на масата с 20 лева.

Комисията за защита на потребителите и Министерството на туризма проверяват заведение за наложена на клиенти такса "празен стол". Повод за проверките е публикувана в социалните медии снимка на касова бележка, според която ресторант в Созопол таксува клиентите си за незаетите места на масата с 20 лева.

Според проверката на КЗП, потребителите не са заплатили изисканата такса. От Комисията посочват, че подобни опити за накърняване на потребителските права не могат да бъдат поощрявани. Те напомнят случая от миналата година, когато ресторант в Стара Загора изискваше от клиентите си да заплащат такса от минимум 20 лева в случай, че детето им играе в заведението – нарушение, за което търговецът бе санкциониран. Същото предстои и сега.

"Санкция ще има по Закона за туризма за това, че без да е отразено в менюто, се начислява такава услуга и на потребителя се представя документ с цел той да извърши плащане. Тъй като в него е вписана услуга, която не се предлага в менюто, това само по себе си е нарушение", коментира председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов, проверка ще извърши и Министерството на туризма. На място експерти от ведомството ще направят цялостна инспекция за работата на заведението, включително на категоризацията на ресторанта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега