Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП погна онлайн търговец на детски стоки

КЗП погна онлайн търговец на детски стоки

Комисията установи некоректна кампания за бебешки колички и проверява залежала великденска промоция.

Комисията за защита на потребителите установи некоректна кампания за намаление на бебешки колички в онлайн магазин за детски стоки. В момента същият търговец подлежи и на проверка относно великденска кампания.

Според данните на КЗП, електронният магазин обявил едномесечна отстъпка от 15% на всички модели бебешки колички от определена марка. Никъде насайта обаче нямало информация какпотребителите да се възползват от обявеното намаление, а това е проблем,тъй като при извършване на поръчка в електронната кошница се изписват редовнитецени на артикулите.

Освен това търговецът нее осигурил достатъчно количества, за да може да отговори на потребителскияинтерес за целия срок на промоцията и дадостави поръчките до пет работни дни, съгласно предварително поетия от негоангажимент. Той дори не е отправил предупреждение, че е възможно стоката да нее налична.  

Повод заизвършената проверка е жалба, в която дама посочва, че не е получила в срок заявена от нея бебешка количка от моделите впромоция. Първоначално търговецът потвърдил, че ще изпълни поръчката в рамкитена текущата седмица. Чтири дни по-къснообаче клиентката била уведомена, че желаниятот нея модел не е наличен и нова доставка ще има най-рано след две седмици.В сайта нямало информация, чепродуктът е изчерпан, а за нея е било важно да получи количката навреме,тъй като в този период влиза в деветия месец на бременността си.

Що се отнася до текущата проверка, тя се отнася до великденска промоция за намаление на детски дрехи с до 50%. Към момента продължава да е активенбанерът на кампанията, а цените навсички артикули, към които отвежда, са изписани в червен цвят, което внушавана потребителите, че са намалени. В същото време не за всеки от тях са посочени редовна и намалена цена, както икакъв евентуално е размерът наотстъпката.

Най-вероятно се касае за залежалаВеликденска промоция, коментират от КЗП.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега