Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП провери 4 000 надуваеми артикула, преди да стигнат търговската мрежа

КЗП провери 4 000 надуваеми артикула, преди да стигнат търговската мрежа

Над 4 000 надуваеми артикула за плажа са проверени на границата за документи за съответствие с изискванията за безопасност и задължителната информация за употреба преди да бъде разрешен вносът им в България.

"Над 4 000надуваеми артикула за плажа са проверени на границата за документи засъответствие с изискванията за безопасност и задължителната информация заупотреба преди да бъде разрешен вносът им в България в началото на летния сезон.За разлика от миналата година, когато над 6 500 такива продукта не бяхадопуснати за разпространение в търговската мрежа поради липса на документи,удостоверяващи изпитването им в лаборатория и съответствието със стандартите забезопасност. Това е станало възможно благодарение и добрата координация сАгенция „Митници”", съобщи председателят на Комисиятаза защита на потребителите (КЗП) ДимитърМаргаритов вефира на bTV.

"Когатоговорим за това, което се продава в търговската мрежа и в Интернет, има няколкомного важни неща, на които родителите трябва да обърнат внимание. Върху самияартикул трябва да има описание за възрастовата група, за максималното тегло налицето, което би могло да използва въпросния артикул. Има и знаци, които могатлесно да ориентират потребителите. За някои групи стоки инструкцията заексплоатация на български език може да бъде отделно от самата стока, нозадължително трябва да я има", обясни още Маргаритов. Съветът му към потребителите е да закупуватсамо надуваеми артикули, които имат описателна част и тя може да даде напотребителя достатъчно информация дали те са подходящи за неговото дете. Акогато го пуснат в морето с такъв артикул, никога да не го оставят без надзор.

"Това,че родителят е осигурил безопасен артикул на своето дете, далеч не означава, ченяма риск. Рискът е почти същият, защото ако бъде оставено без надзор, заняколко секунди в много плитка вода, може да се стигне до фатален инцидент",допълни председателят. Той препоръча да не се избира непременно най-високатацена, но да се търси разумният компромис. Родителят може да забележи с простооко, че дадена стока и на външен вид не изглежда надеждно или обратното – че епридружена с необходимата информация.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега